Maandag, 26 Juni 2006

Niet alleen in België, maar ook in Nederland hebben ze het gisteren horen donderen, en niet zo’n beetje. Nederland uitgeschakeld bij het WK Voetbal, de wedstrijd deed eerder denken aan een slachtpartij dan aan voetbal.

Terug naar het weer in Hoog België:

In verband met de zware onweders die gisteren namiddag, deze nacht en deze ochtend over België trekken, zal onze website vandaag pas later op de dag geaktualiseerd kunnen worden (we houden zoveel mogelijk de stekkers uit het stopkontakt om eventuele bliksemschade te voorkomen…)


Onze drie webcams blijven natuurlijk zoveel mogelijk online, dus ook de nieuwe buiten webcam die we afgelopen zaterdag geïnstalleerd hebben. (Zie mijn bericht van gisteren en/of de webcam pagina in het menu hier rechts)

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium
Klik HIER om naar de webcam pagina te gaan

Nog een kleine tip om via deze webcam het Wirtzfeld weer live te kunnen inschatten:

– als je op de webcam beelden schaduwen ontdekt, is het zonnig.
– Geen schaduwen, dan is het dus bewolkt.
– Is de straat grijs, dan is het droog.
– Als de straat zwart of glanst, regent het of heeft het net geregend.
– Als de straat wit is, (juist, dan ligt er sneeuw…)
– Als je grote verschillen ziet tussen twee beeld sequenties (reload page) aan de groene blaadjes onderaan in het beeld, dan is er veel wind.
– Als je de voegen tussen de rode stenen van de inrit kunt zien op de foto, is het helder weer en is de lens schoon.
– En als je de straat niet ziet, dan is er ofwel heel dikke mist, of de camera is tijdelijk offline…

We bekijken bovendien of het mogelijk is de motion detector van de camera software in te schakelen, zodat het beeld ververst wordt indien er een auto op te zien is. Jammer genoeg razen de meeste auto’s hier zo snel het dorp binnen, dat die meestal al voorbij zijn voordat de camera die heeft kunnen vastleggen.

De lens van deze buiten camera is overigens redelijk schoon gebleven na de heftige regenvlagen van gisteren. Want om de lens te poetsen zou ik opnieuw in de boom moeten klimmen, en dat is dus iets dat ik niet van plan ben om elke dag te gaan doen…

En als Electrabel eindelijk een beetje tijd vindt om de straatlamp voor ons huis te repareren, zal deze webcam wellicht ook ’s nachts aktief kunnen zijn…

Update 14.00 uur: de regenbuien zijn in het Oosten weggetrokken, en ondertussen durft zelfs de zon af en toe om de hoek kijken. Deze ochtend druk bezig met administratie. Ook moest ik nog inkopne, maar we verwachten nog een zending van UPS uit USA, en kon ik pas gaan winkelen nadat die de zending gebracht hadden.

Vandaag sta ik in de keuken, want Brigitte is er vandaag niet. Ik heb dus voor Jochen en mij deze middag snel wat gekookt:

Water aan de kook brengen, een builtje snelkookrijst 8 minuten laten sudderen, en ondertussen de kant en klare Gyros van de slager in de pan opwarmen.


Wel vind ik dat de builtjes rijst, die zogezegd voor 2 personen zijn (125 gram rijst) wel erg klein zijn, dus heb ik maar voor ieder van ons een builtje gepakt, en dan pastte het precies.


Ziet er toch goed uit, of niet ??


Als toetje dan nog een watermeloen, en dan een goede kop koffie.

Smakelijk!

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.