Dinsdag, 27 Juni 2006

De dag begin zonnig in Wirtzfeld! Maar rond de middag zullen de voorspelde regenbuien ook tot naar Wirtzfeld komen. Hou onze webcams maar in de gaten!

En we hebben goed nieuws:

We hebben nu een weerstation in Wirtzfeld !

Ik schreef toch gisteren dat ik zat te wachten op een pakket van UPS uit USA… in dat pakket zat technische apparatuur voor een weerstation die wij aan de Stardot web camera kunnen koppelen, en Jochen en ik hebben die apparatuur gisterenmiddag en avond geïnstalleerd en geconfigureerd.

Het resultaat is nu dat onze Wirtzfeld Valley View Webcam nu ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de barometerstand live en à la minute aktualiseert en op de webcam foto toont.

Hoef ik eindelijk niet meer ’s morgens om 6 uur op te staan om op de buiten thermometer te gaan kijken hoe koud (of hoe warm) het is, om dat vervolgens hier op de website aan te kondigen. In de toekomst kun je dus in mijn dagelijkse blog deze automatisch geaktualiseerde informatie zelf oproepen.

Op het kleine beeld misschien niet goed leesbaar, maar we willen het uitzicht van de webcam foto niet te veel “verknoeien” door te grote tekst. Maar via een klik op onderstaande foto (of via het webcam menu hier rechts) kun je dus het grootste webcam beeld oproepen en dan zijn de weerdata duidelijk leesbaar.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Klik op de foto om de weer station data in Wirtzfeld te lezen.

Jochen heeft deze nacht ook nog een database geprogrammeerd met de gegevens die ons weerstation noteert, om zodoende in de vorm van tabellen en/of statistieken de evolutie per uur te tonen.

Ook voor deze gegevens is er dus vanaf vandaag een nieuwe menu optie hier rechts boven, onder de webcam opties, toegevoegd: Weer Statistieken.

De weer statistieken per uur voor vandaag:

Temperatuur:
Temperature

Luchtvochtigheid:
Relative Humidity

Luchtdruk:
Barometric Pressure

Uiteraard was dit weer een kostbare aanschaffing, maar dat hoop ik met de kleine advertenties op onze website te kunnen recupereren.

Lieve website bezoekers, vertel je vrienden over onze website, hoe meer bezoekers, hoe meer deugd (en dus meer centjes voor dergelijke aanschaffingen). Het enigste dat nu nog ontbreekt is een pluvio meter, een zonneschijnmeter en een windsnelheids meter. Maar wie weet, misschien komt dat er in de toekomst ook nog van.

Samen met de nieuwe straat webcam in onze inrit die de wegdek situatie toont, en de ondertussen al zo vertrouwde meetlat webcam op ons terras vind je dus vanaf vandaag op onze website voldoende live informatie om op elk moment van de dag zelf te zien hoe het weer hier evolueert.

Hieronder nog twee foto’s tijdens de installatie van het voelaparaat van het weerstation, dat we onder de dakvoorsprong op de Noordkant van het tuinhuisje hebben gemonteerd en met extra isolatie materiaal hebben afgeschermd tegen direkte zonneinstraling vanuit het Oosten.


Dikke isolatie voorkomt kontakt met de buitenmuur en of dakpannen


Noordkant van het tuinhuisje, met de webcam achter het venster

Beelden uit mijn slaapkamer…

Een van onze website bezoekers vroeg of er na al die webcams rondom ons huis nu ook beelden vanuit mijn slaapkamer op de website komen…

Om aan die vraag tegemoet te komen hier beneden dan een foto uit mijn slaapkamer: gisterenmiddag, tussen diverse andere bezigheden, nog snel twee elektrische rolluik oprolautomaten geïnstalleerd:


De elektrische Automatische Rolladengurt-Wickler was een speciale aanbieding in de Duitse Aldi (Zuid), en omdat ik vermoed dat mijn rugpijn ontstond toen ik onlangs het rolluik in de slaapkamer omhoog trok, vond ik ’t geen slecht idee om zo’n apparaatje te kopen.

Uiteindelijk heb ik er 3 gekocht voor de vensters waar regelmatig het rolluik ’s avonds of bij noodweer omlaag (en daarna ook weer omhoog) gelaten wordt. Het apparaatje heeft ook een fotocell om het rolluik automatisch bij duisternis omlaag te laten, maar dat heb ik niet geinstalleerd.
Zoals daaarnet al gezegd, bij ons gaan de rolluiken alleen omlaag bij noodweer om de ruiten te beschermen, dus zo’n fotocell hoeft voor mij niet persé.

En hier is dus de beloofde foto uit mijn slaapkamer…

De installatie van het rolluik apparaatje is vrij gemakkelijk, iedere doe-het-zelver die een schroevendraaier kan vasthouden, kan de installatie zelf doen, en de klus is geklaard in een tiental minuten.

Als je maar goed van te voren de gebruiksaanwijzing leest. Heb ik dus gedaan, en het funktioneert.


Ook de terrasdeur van de keuken kreeg zo’n automaat.

Voor het rolluik van het grote woonkamervenster heb ik echter een ander formaat oprolwieltje nodig: door het grote gewicht van dat rolluik loopt de rolband via een soort versnellingsbakje, en daardoor is de totale lengte van de rolband te groot waardoor het niet op de standaard wikkelautomaat past.
Dat andere formaat moet ik dus nog bij de leverancier in Duitsland nabestellen. Hopelijk leveren ze ook naar België, want in de Aldi houden ze zich met dergelijke details niet bezig.

Geplaatst in Zomer 2006.

4 reacties

  1. Inderdaad tof dat er een weerstation is.
    Minder leuk zijn de popups en virussen die mekomen met het openen van de site.

    Patrick, die popup advertentie komt van de Webstats teller die wij op de eerste pagina hebben geplaatst. Nog vandaag heb ik met Jochen er over gesproken dat wij deze teller willen afschaffen en zelf onze eigen statistieken gaan genereren, maar dat vraagt veel computer processing, en we willen niet dat de servers daardoor langzamer gaan draaien. We zoeken nog naar een oplossing. Dat er virussen meekomen geloof ik echter niet, Webstat zal toch niet zo gek zijn om geïnfecteerde advertenties te plaatsen? Wij draaien met XServe computers van Apple Macintosh, die dus ongevoelig zijn voor Microsoft gerelateerde virussen… Groeten, Hubert

  2. Bevestiging van virusalert bij het openen van site met weerstation om 15:30. Dit ter informatie en proficiat met het steeds verbeteren en updaten van de site.
    Jan

    Jan, je zegt dat je een virus alert krijgt. Is dat een Alert van jouw anti virus programma, of bedoel je dat vervelende advertentie venster dat beweert dat je een virus hebt en je uitnodigt om een speciaal programma te downloaden. Ik heb namelijk zelf ook wel eens zulk advertentie venster als popup gekregen, maar dat is geen virus. Maar als het van je eigen antivirus programma komt, dan laat ik de zaak onderzoeken door onze technici… Groeten, Hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.