Glazen potten draaideksels

Ik ben Boos. Jawel, Boos!
Kent u dat ook? Sta je in de keuken met een glazen pot met lekkere augurken, en dan krijg je dat dekselse deksel er niet van af. Ook niet met die speciale glazenpottendraaidekselopener.

Je moet dan met de linkerhand het glas vasthouden, en met de rechterhand de glazenpottendraaidekselopener draaien.

Lukt dus mooi niet.

Tenminste, niet als je het alleen probeert. Of, als je koste wat het kost probeert het te forceren, je het risico loopt dan drie dagen met een pijnlijke pols rond te moeten lopen.


glazenpottendraaidekselopener

Gelukkig was gisterenavond Jochen in de buurt.
Hij dus met TWEE handen het glas vasthouden, en ik met TWEE handen de glazenpottendraaidekselopener gedraaid. Toen was het opeens een fluitje van een cent.

Ik sta echt op het punt om een petitie campagne op te starten om de Europese Commissie te vragen richtlijnen op te stellen die de maximale draaikracht gaan definieren waaraan de fabrikanten van spullen in glazen potten met draaideksel zich in de toekomst moeten houden.


Als jullie die glazen potten draaideksels ook zo’n probleem vinden, dan hoor ik het graag hier beneden als Comment.

Geplaatst in Zomer 2006.

7 reacties

 1. Hallo Hubert.
  Ik lees bija elke dag je weblog. Leuk van die GOGO, we hebben zelf ook een oldtimer. Mijn voorkeur is echter om er zelf zoveel mogelijk aan te klussen.
  Nog even over die dekselse deksel. Zelf heb ik dat probleem ook. Met name bij de grotere deksels. Je kunt de opener dan niet in een hand vasthouden. Je schrijft dat je de opener links om draait. Volgens mij had je het rechtsom moeten proberen (dus met de klok mee(. Was het beslist gelukt.
  Succes

  Je hebt gelijk, maar ik had het wel korrekt gedaan, alleen verkeerd beschreven hier in de weblog, maar je weet wel wat ik bedoel. Groeten en veel ;plezier met je oldtimer

 2. Het klinkt misschien raar, maar op zo een deksel makkelijker open te krijgen, best het even nog vaster draaien, daarna een fluitje van een cent. Of nog met een mes even onder het deksel gaan zodat er een beetje lucht in komt en dan gaat het ook veel vlotter.

  groeten uit Aalst

 3. Hallo Hubert
  2 trukken om het deksel makkelijk van een glazen bokaal te halen :
  met aardappel mesje krachtig met de steel in de hand, lemmetpunt naar deksel toe, en kort, krachtig in het midden van het dekstel toesteken zodat er een gaatje in komt. De onderdruk in de bokaal verdwijnt, en psssst ,het deksel draait deksels makkelijk van de bokaal
  draai de bokaal om de ene hand om, en klop met de vuist van de andere hand enkele malen krachtig op de onderkant van de bokaal, en psssssssst, door het schrikken verdwijnt de onderdruk en kan je (na de bokaal natuurlijk terug rechtop gezet te hebben) het deksel, deksels goed van de bokaal verwijderen.

  Succes ,

  Jos

  Jos, ik eet slechts een dikke augurk per avond (bij mijn brood), dus ik wil zeker geen gaatje in het deksel prikken. Dat met het kloppen heb ik ook al geprobeerd, maar dat lukt dus bij die augurken glazen niet… Toch bedankt voor de tips.

 4. The easiest way to open the pot is to use a rubber glove (which you usually use when you clean the house). It takes only a second to open it. Try it and you’ll see!

  You too, thank you for this tip, Anna.

 5. beter laat dan nooit.
  twee methodes, die vaak oplossing brengen

  EEN: geef de bokaal een flinke mep op de onderkant.

  TWEE: doe een beetje (ongeveer zo hoog als de hoogte van het deksel) warm water in een bord. Het helpt als je het bord even voor verwarmt. Plaats de bokaal even op zijn kop in het warm water. Het helpt, dat is zeker. Ik denk dat het metaal dan het deksel vlugger opwarmt en dus uitzet dan het glas. Het kan ook dat het warm water de hechting tussen glas en deksel beinvloedt.

 6. Mag ik hier nog aan toevoegen dat het gebruik van metalen voorwerpen tussen deksel en pot af te raden is wegens kleine glasspinters.

 7. Ooooh! Dankje dankje voor deze lijst! Je hebt m’n avond gered! Ik ben al uren bezig een pot gegrilde paprika’s open te maken om er hapjes mee te maken. Bijna had ik alle hoop opgegeven nog op tijd op het feestje te komen vanavond, maar dankzij deze tips (deksel in warm water), ben ik slechts fashionably late!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.