Donderdag, 29 Juni 2006

Het weekend komt er stilletjes aan, voor de schoolgaande jeugd breekt de grote vakantie aan. Deze ochtend viel er bij ons wel nog een beetje motregen, maar volgens de nieuwste weersvoorspellingen wordt ’t vanaf vandaag in België en Nederland (en in grote delen van europa) opnieuw zomers, met tegen Zondag zelfs temperaturen rond de 30° C. Een goede test voor ons nieuwe weerstationnetje.

Probleem in België is natuurlijk dat, nadat het twee of drie dagen warm is geweest, er ook snel onweders komen opzetten.

Deze week is tijdens het zware onweer de bliksem op verschillende plaatsen in Wirtzfeld ingeslagen: bij opa Mathieu moest de TV eraan geloven, en bij mijn zwager Alo die enkele meters verderop woont, was het de computer die door blikseminslag naar de vaantjes werd geholpen. Gelukkig komt de verzekering tussenbeide, en Opa Mathieu heeft ondertussen de nieuwe TV al geleverd gekregen.

Laat eens weten of jullie ook zo’n pech hadden met de recente onweders?

Ik had tijdens het onweer bij ons de stekker van de TV en de kabel uitgetrokken, maar niet de kabel van de sateliet schotel. Gevolg: de receiver was niet kapot, maar wel op hol geslagen en dus heb ik gisterenavond de verschillende zenders opnieuw moeten programmeren. Ben ik wel enkele uurtjes mee zoet geweest: onze satelietschotel kan 2 satelieten ontvangen, en sinds de laatste update zijn er nu nog meer programma’s die op Astra en Hotbird ontvangen kunnen worden: ons digitaal kastje meldt dat er nu 2264 zenders ontvangen worden, maar het gros daarvan kan alleen met speciale decoder kaarten bekeken worden; die wij dus niet hebben.

Er zijn in de tussentijd veel muziekclip zenders bijgekomen, en veel religieuze zenders. En zo’n 40 zenders die alleen maar reklameclips uitzenden met “bel me op” telefoonnummers, als je weet wat ik bedoel.

Toch zijn er nu bijna 800 ongedecodeerde programma’s die wij kunnen bekijken (als we de taal ervan verstaan, er zijn nl. ook veel arabische zenders bij en daar heb ik moeite mee). Die vrije programma’s heb ik dus gisterenavond één voor één doorgecheckt, en een keuze gemaakt van zo’n 70 zenders: enkele nederlandstalige zenders (Ned 2 en BVN), dan ongeveer alle duitstalige zenders, en een serie engelstalige nieuwsprogramma’s. Maar de meeste “normale” Nederlandstalige zenders zoals Ned1, Ned 3, SBS6, Veronica, VT4, VTM en dergelijke krijgen wij hier niet op de sateliet, ook daar heb je een decoder voor nodig. Reden waarom wij ook nog de normale kabel tv aansluiting hebben, zodat wij tenminste de VRT één en Ned 2 kunnen ontvangen (meer Nederlandstalige zenders zijn er bij ons niet op de kabel. En natuurlijk de BRF, de lokale duitstalige zender van de Oostkantons die een kwartiertje per dag uitzendt.

Ook gisteren had ik keuken corvee, en ook dit keer heb ik daar niet veel tijd aan besteed: aardappelen schillen en 6 minuten in de hogedruk pan, een blikje minestronen soep en wortelen met erwtjes opwarmen en twee entrecotes in de pan:

Voila:


’s Avonds eet ik tussen 4 en 6 boterhammen, maar zonder marmelade of andere zoetigheden: bij mij moet het kaas of vlees en af en toe een salade beleg zijn:


Boterhammen met haringsalade, ham en vleesworst)

En meestal eet ik ook een augurk bij mijn boterhammen (zie gisteren het verhaal over de dekselse glazenpottendraaidekselopener, waarop toch wel wat reakties van onze weblezers zijn geschreven…)

Gisteren geen voetbal, maar wel droevig nieuws uit het Luikse, waar de twee vermiste meisjes dood teruggevonden werden. Hopelijk leidt deze vondst ook naar de dader(s)
We leven tegenwoordig wel in een vreemde wereld!

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.