Vrijdag, 30 Juni 2006

De zomer is er. Ten eerste merk je dat aan de zon en de temperatuur. Ten tweede zie je dat aan de statisiteken van ons weerstationnetje. En ten derde merk je dat (als je tenminste buiten de stad woont) aan de bedrijvigheid, die er op de weiden plaats vindt.

Bij ons althans.
De boeren zijn druk in de weer om het gras te maaien, want bij dit weer kan het vervolgens goed drogen voordat het op de hooizolder wordt opgeslagen.

Op de weide naast ons die een oom van Brigitte in pacht heeft, werd gisteren het gras gemaaid:


Met zo’n weer zal het slechts 1 of 2 dagen duren voordat het gras gedroogd is en weg transporteerd kan worden.

Brigitte is nog enkele dagen bij familie op bezoek, dus heb ik nog steeds keuken corvee.
Gisteren in supersnel tempo gekookt voor twee dagen: bij de slager kant en klare gehaktballen met jagersaus gekocht, en deze met wat rijst gemengd en even laten sudderen in de pan. Heerlijk.


En de restjes van eergisteren, met nog een gehaktbal die gisteren overbleef, heb ik alvast voorbereid. Die hoeven dan vandaag slechts even in de mikrogolfoven (magnetron voor de Nederlanders) en klaar is kees. Jochen gaat vandaag, zoals altijd Vrijdags, met een aantal vrienden uit eten, dus zijn deze restjes net genoeg voor mij.


Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *