Wirtzfeld op Google Earth

Ik weet niet of jullie Google Earth kennen, dat is de Google database met satelietbeelden van de hele wereld.

Jammer genoeg kan mijn kleine MacMini computer configuratie daar (nog) niet mee werken, maar Jochen vertelde mij dat normale PC’s (die dus onder Microsoft systemen draaien) daar geen problemen mee hebben. Jochen’s zware Macintosh desktop computer kan dat ook, die draait met een nieuwer Operating Systeem, en hij liet me gisteren eventjes Wirtzfeld vanuit de Google Earth Databank zien: in een woord: indrukwekkend.

Hier is onze Google Earth boekmark voor Wirtzfeld:

wirtzfeld.kmz

Klik op deze link en geniet.

Je kunt natuurlijk daarna dan rechtsboven op die pagina ook weer uitzoomen, zodat je bijvoorbeeld het schietterein van de kazerne van Elsenborn of het meer van Bütgenbach precies kunt bekijken.

Erg indrukwekkend, maar misschien vertel ik helemaal niets nieuws, en kennen jullie dat al, want er is al langer een link naar Google Earth hier rechts in ons Menu.

En over enkele jaren, als de satelietbeelden van Europa nog nauwkeuriger worden en de beelden een paar keer per minuut ververst worden, kun je dus kijken wat er op mijn bord ligt als ik buiten op ons terras aan het lunchen ben.

En als Google Earth wel nieuw voor jullie is, dan kun je aansluitend ook gaan kijken waar je zelf woont en hoe je dorp, gemeente of stad er vanuit de lucht uitziet. ..

Veel plezier en prettig weekend wenst

Hubert

Geplaatst in Wist je dat...?, Zomer 2006.

3 reacties

 1. Hubert,
  Google Earth zou op jouw Mac Mini moeten werken: ik heb dat bij mijn schoonvader op een standaard iBook g4 geïnstalleerd, en dat werkt.
  Volgens de site van Google is de minimale configuratie voor mac
  Minimum configuration for Mac:
  * Operating System: Mac OS X 10.3.9
  * CPU: G3 500Mhz
  * System Memory (RAM): 256MB
  * Hard Disk: 400MB free space
  * Network Speed: 128 Kbits/sec
  * Graphics Card: 3D-capable with 16MB of VRAM
  * Screen: 1024×768, “Thousands of Colors”
  Proberen dus !

  Kom net terug van mijn therapeut, en ondertussen heeft Jochen je reaktie dus gelezen en het op mijn computer geïnstalleeerd. Vanaf nu dus oppassen, want ik kom overal kijken hoe het er bij jullie uitziet!

 2. Hallo Hubert
  Als 100 % Macker speel ik soms ook al eens big brother via Google Earth en mijn bolleke (iMac Power PC G4) OS X 10.3.9. Inzommen samen met de kaart lukt niet tot het hoogste zoom niveau, maar beeld alleen , geen enkel probleem.
  Zoals je als IT expert zeker weet zijn de mogelijkheden van het web bijna onbeperkt.
  Zo kan je nu via CENSUUR via Google Earth op enkele seconden de plaats bepalen, en inzomen , waar de GSM (en normaal zijn gebruiker) zich bevinden. Het is een spaanse site, maar de taal kan geen belemmering zijn. De site staat nog steeds ter beschikking, hoe lang nog is niet geweten daar er steeds mensen zijn die zich hierdoor in hun pivacy geschaadt voelen.
  Of het aan te raden is deze web gadget aan de partner door te geven is af te wegen. Gedaan met stiekem met de vrienden (m/v) even naar Hotel Drosson te trekken om …… een glas te gaan nuttigen.

  Voortuit test het maar eens, merkwaardig wat de IT techniek in haar mars heeft.

  Groeten en een prettig en zonnig week-einde gewenst van Jos

  Vreemd, ik heb de verschillende GSM nummers geprobeerd, en onze hele familie schijnt daar aanwezig te zijn. Ook erg veel gebouwen waarop ingezoomd wordt, zou ik zeggen, als je weet dat ik op het platteland ben, en mijn GSM ook.
  Leuke grap, maar sorry Jozef, ik kan het adres van de bewuste website hier niet noemen, het handelt zich namelijk (deze avond tenminste) om een porno site. Er lezen hier ook kinderen mee…

 3. P.S Google Earth
  Heb de nieuwe versie gedwonload en die werkt volledig op mijn Macske.
  Ik herinner me dat er tijdens de winter vragen waren over de juiste hoogte waarop je huis staat.
  Met deze Earth versie worden zowel de coördinaten als de hoogte boven de (gemiddelde) zeespiegel aangegeven.
  Heb even getest met een “landmark” waarvan de hoogte onmiskenbaar te controleren valt. Vliegplein (een luchthaven in een notendop) Merbrück geeft op haar gebouwen 634 ft aan. Als de curser op de controletoren staat, geeft de hoogte inderdaad 634 Ft aan. Dus het werkt correct.
  Voor Wirtzfeld zijn de foto’s voor mij te onduidelijk. Jullie kennen je streek en omgeving correct, dus na-meten en hooge mee op de web-cam ? (staat chique)
  Spijtig dat het in ft is. 1 ft = 0,0305 meter.
  Lekker surfen en rekenen

  Jos
  Jochen heeft google earth deze middag ook op mijn mac geinstalleerd.
  Op onze webcam pagina http://www.wirtzfeld.be/blog/webcam met de drie beelden staat deze informatie al:
  Wirtzfeld, Belgium: Altitude: 580m (±1903 feet) Coordinates: 50° 25′ 24″ N – 6° 15′ 38″ E
  Op de web cam beelden willen we eigenlijk niet nog meer informatie plaatsen, aangezien de beelden alleen op onze website bekeken kunnen worden en niet ge”hot-linkt” kunnen worden.

  Volgens de verantwoordelijke van het vliegveldje 700 meter verderop liggen zij op 630 meter hoogte, en zou het dal van Wirtzfeld 50 meter lager liggen. Dat zou betekenen dat ons huis toch op 605 meter zou liggen wat ik vroeger altijd heb gedacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.