Zondag, 2 Juli 2006

Jochen was Vrijdag ’s avonds aan het meer van Bütgenbach en maakte enkele bijzonder mooie foto’s

Hier 2 van de beste uit zijn verzameling:


Zonsondergang in Wirtzfeld


Het meer van Bütgenbach: spiegelglad

Meer foto’s van hem vind je ook in ons foto album Zomer 2006

Zaterdagochtend ben ik bij mijn zwager voorbij geweest en enkele foto’s gemaakt van zijn kleine kudde schapen (zie bericht gisteren) en daarna enkele boodschappen gedaan, o.a. een nieuwe handbijl gekocht. Daarna spaghetti gekookt, want Jochen en Vanessa hadden zich aangemeld voor het middageten. Vanessa moest gisteren namiddag naar de kapper, twee huizen verderop in Wirtzfeld, dus hun bezoek bij ons liet zich goed combineren.

De nieuwe handbijl dan ’s middags direkt ingewijd: ik heb een uurtje de resten van de coniferen haag, die op de weide naast onze tuin opgeslagen liggen, ontdaan van de zijtakjes.


Hubert in aktie

Maar het zijn er zoveel, dat ik er nog wel enkele dagen mee zoet zal zijn. Bovendien moet ik mijn rug niet al te zeer belasten, maar een beetje beweging is beter dan alleen maar te zitten en niks te doen.


Hubert in aktie

Die restanten van de coniferen haag leveren een aardig aantal ronde stammetjes op, die dan alleen nog maar op een passend formaat gezaagd hoeven te worden zodat ze in de open haard verbrand kunnen worden. Een welkome aanvulling voor onze hout voorraad.


Hubert in aktie

Maar omdat het zo heet werd ’s middags, ben ik er na een uurtje mee opgehouden.

Ook onze buurman had er geen zin meer in om zijn grasveld te maaien, te warm om te werken, en dus een (schijnbaar welkom) excuus om het een beetje rustiger aan te doen, voordat dan de voetbalmatches begonnen.

Bovendien kwam de oom van Brigitte nog even op een biertje langs. Hij kwam in de loop van de namiddag het gemaaide gras op de weide nog eens wentelen.


Het hooi voor de tweede keer gewenteld

Normaal zou hij dit de tweede keer eerst op Zondag gedaan hebben, maar met dit weer droogt het gras sneller dan verwacht. De landbouwers zijn op het ogenblik maar wat blij met de hoge temperaturen, hierdoor schieten ze sneller op dan verwacht met het binnenhalen van het hooi.

Een loonbedrijf heeft dan gisterenavond met een speciale machine het hooi dan in rollen geperst: het resultaat ervan zie je op de foto van deze ochtend:


Rollen geperst hooi op de weide naast ons huis

Nog een prettige en zonnige zondag, geniet ervan zolang het kan!

Hubert

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

2 reacties

 1. Hallo Hubert

  Eergisteren de schapen, vandaan een nieuw bijltje en vers hout. Je bent toch niet van plan het lokale \”Pig Roasting\” een wending te geven naar een exotisch geting \”Sheep Roasting\” ?
  Jos

  Jos, inderdaad, in Wirtzfeld is er elk jaar het inmiddels alom bekende Saubrennen op het laatste weekend van Augustus waar tot 15 varkens aan het spit gegrild worden, en in stukjes op een broodje verkocht wordt als \”saubraten\” mmm lekker, (we hebben hier rechts een link met foto\’s van enkele jaren geleden. )
  En neen, we gaan zelf geen barbeque houden… maar af en toe valt er wel een stukje lamsbout af …

 2. Hubert, wij hadden een haag die er net hetzelfde uitzag als de jouwe (weet niet juist welke soort) en hebben deze ook vorige zomer volledig verwijderd wegens te wilde groei.. Ik dacht deze ook in stukken te zagen voor onze haard. Echter heb ik mij laten vertellen dit niet te doen, aangezien er in het hout veel hars zit en andere kleverige stoffen die in een mum van tijd je hele binnenhaard aantasten en zo schouwbranden kan veroorzaken… Kan zijn dat ik me vergis, maar wou je toch even op de hoogte brengen..
  groetjes
  Jeroen

  Jeroen, we hebben het hout natuurlijk eerst getest, onze haag brandt zonder spetteren of vonken, in tegenstelling tot dennenhout achtig hout. Of dat aan het hars ligt weet ik niet, maar onze schouw wordt elk jaar gereinigd en wij hebben er nog nooit problemen mee gehad. Onze buurman die veel dennenhout of sparrenhout verbrandt in een (gesloten) stookketel, heeft wel al vaker een kleine schoorsteenbrand gehad omdat die aanzetting aan de binnenkant van de schouw kreeg. Groeten, Hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.