Maandag, 3 juli 2006


Prachtig weer… en het hooi is geperst

Het wordt vandaag ook weer zo warm of zelfs nog iets warmer dan gisteren.

Oppassen met teveel werken tijdens de hitte. Dat heb ik gisteren ook gedacht, en heb de dag nuttig besteed, afhankelijk van de temperatuur.

In de ochtend uren, en zolang er nog schaduw was in de inrit voor de garage, heb ik eerst de Clio van Brigitte en daarna mijn C70 gewassen.


De clio wassen


en de Volvo gewassen

Daarna kwam mijn buurvrouw/schoonzusje een paar verse broodjes van de warme bakker brengen en heb ik vervolgens in de zon op het terras een laat ontbijt genomen.

Beneden in het dorp was er vandaag een feesttent opgebouwd omdat de Katholieke Landjeugd Beweging daar in de loop van de middag diverse aktiviteten en een voetbal competitie tussen de verschillende wijken van het dorp organiseerde in verband met hun jubileum. Ik geloof 50 jaar…


Feesttent vanwege het KLJ feest


Feesttent vanwege het KLJ feest

Tot laat in de avond werd er muziek gemaakt en feest gevierd, wat overal in het dorp te horen was.

’s Middags heb ik een toertje gemaakt met de auto om te zien of er veel volk was aan het meer. Overal in de bossen op de weg rond het meer stonden auto’s geparkeerd, en er was veel volk op de voor toeristen gemakkelijk bereikbare plekjes. Er werden zelfs hier en daar kampvuurtjes gemaakt, wat natuurlijk erg gevaarlijk is, want de bossen zijn snel kurkdroog.

Het is al lang geleden dat ik zelf in het meer heb gezwommen, maar de dokter raadt aan dat zwemmen goed is voor mijn rugproblemen, en dus heb ik mijn oude plekje opgezocht: midden door het bos waar de helling steil omlaag gaat, en waar toeristen dus niet zo gauw komen.


Bos Idylle


Bos idylle

Prachtig zoals het zonlicht door de bomen valt.

En inderdaad, mijn prive plekje was onbezet. Ik had dan wel geen zwembroek bij mij, (mijn zwembroeken liggen nog allemaal in El Gouna), maar in mijn zomershort ging dat ook.


Een rustig plekje aan het meer van Bütgenbach

Ik had verwacht dat het water van het meer erg koud zou zijn, maar dat viel dus goed mee, je kon er zo in zonder dat je op je tanden moest bijten. Een nieuwsgierige eend kwam pardoes naast me mee zwemmen, maar toen ik erheen zwom nam die snel de benen onder de vleugels en steeg op.

Op de terugweg mijn handdoek dubbelgevouwd op de autozetel, en dan in mijn natte short naar huis (dat is slechts 1200 meter van het meer van Bütgenbach verwijderd), dus slechts enkele minuutjes rijden.

Dan met mijn boek (de derde historische Schotse-Hoogland-Saga) achter ons huis op het terras; met een lekker ijsje uit de diepvries en wat boterkoekjes en een kop koffie, en nog een praatje gehouden met de buren.

’s Avonds dan de rest van de spaghetti van gisteren opgewarmd in de microgolf, en ondertussen een paar wasmachines laten draaien en de was opgehangen zodat die morgenvroeg direkt kan drogen.


Twee van de 3 machines hangen al buiten

Deze middag komt Brigitte terug van haar bezoek bij familie, en dan wil ik haar niet direkt confronteren met een volle wasmand. Al met al dus een goed bestede dag zonder te veel inspanningen tijdens de heetste uren van de dag.

Hopelijk doen jullie dat vandaag ook.
(Zie bericht hierbeneden van het KMI)

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.