Dinsdag, 4 Juli 2006

Update 17.00 uur: wegens een ongeval in Rocherath, een buurgemeente van Wirtzfeld, is de stroomvoorziening in onze streek gedurende 1,5 uur kompleet uitgevallen.

De hoge temperaturen blijven nog even aanduren, maar de onweders zijn pas voor Woensdag en Donderdag. Toch blijft het de hele week zomeren. Geod voor diegene die nu al hun vakantie zijn begonnen.

De was die ik eergisterenavond had opgehangen was ’s ochtends tegen 9.00 uur al droog en heb ik die binnengehaald en opgevouwen, resp op hangertjes gehangen om te laten strijken. Maar de sokken, dat was iets: altijd opnieuw een puzzle: welke sok hoort bij welke andere sok. Zeker als je veel zelfde soort sokken hebt is dat een hele klus. Kunnen ze geen doorlopende nummer in elke sok fabriceren, zodat je tenminste de nummers kunt kontroleren?

Over een paar jaar krijgt elke sok beslist een microchip, en dan hou je die voor een scannertje en dat vertelt je dan van wie de desbetreffende sok is en welke andere sok erbij hoort. Toekomst visie?

Het zal er zeker van gaan komen. Soortgelijk systeem wordt nu al gepracticeerd voor bepaalde winkels (in Duitsland loopt een proefprojekt). Je gooit daar gewoon alles wat je nodig hebt in je winkelwagentje, steekt je klazntenkaart in een gleuf van het wagentje en dan wordt de hele inhoud van het wagentje in één keer gescand terwijl je gewoon naar buitenwandelt en het bedrag automatisch van je bankrekening afgeboekt wordt.

Voor de rest van de ochtend ben ik gisteren zoveel mogelijk binnen gebleven, aan het begin van elke nieuwe maand (en einde van elk kwartaal) is er altijd genoeg administratief werk te doen, en de hitte hier is niet zo aangenaam als in Egypte, daar verdraag ik dat beter.

Op veel plaatsen in België is de Ozon waarde opnieuw overschreden.

Gisteren in de late namiddag is Brigitte teruggekomen van haar bezoek bij een ziek familielid. Ter gelegenheid daarvan heb ik voor ons drietjes gekookt:

Kotelet met bruine saus, salade met speciale “saus à la hubert”, en gekookte aardappelen. Als afsluiter een stuk rabarber cake (zelfgemaakte, van de buurvrouw gekregen) met koffie.


Warm of koud, ’t smaakt altijd: kotelett met salade

De laatste geruchten die wij in Wirtzfeld gehoord hebben, schijnen te kloppen: dit jaar wordt het jaarlijkse Saubrennen dan toch niet gehouden. De organisator, de Wirtzfeld muziekvereniging “Echo” vindt elk jaar minder vrijwilligers, en daarom heeft men besloten om het niet meer elk jaar te organiseren. Waarvan akte.

WK Voetbal 2006

Vanavond wordt de eerste halve finale gespeeld:

Duitsland speelde tegen Italië en verloor met 0:2 !

Wist je overigens dat de meeste duitstalige Belgen in de Oostkantons vanavond zullen duimen voor Italië…?
Denk daar maar eens over na!

Prettige dag iedereen gewenst

Hubert

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.