Woensdag, 5 Juli 2006

Update 15.30 uur: donkere wolken beginnen zich ook over onze regio te ontwikklen, onweders zijn op komst.

Gisteren was het in Wirtzfeld de heetste dag van het jaar, sinds het begin van onze metingen (ahum, nou ja, dat is dus een week geleden…) Voor de juiste cijfers zie in het menu hier rechts de link naar Wirtzfeld Weer Statistiek

’s Ochtends had ik opnieuw een afspraak bij de fysio therapeut: massage, rugoefeningen en elektro schokken. Terwijl ik daar lag, hoorde ik in de afdeling ernaast iemand zeggen dat het niet slecht zou zijn als ze in de wachtkamer ook koffie en gebak zouden serveren, het is er altijd zo druk, dat je onherroepelijk wat moet wachten voor je aan de beurt bent, want deze praktijk heeft een erg goed naam in onze streek.

De fysiotherapeute vertelde daarop dat het moeilijk zou zijn, omdat ze geen personeel vinden om te bedienen.

Immers, ze hadden tijdens de winter ook al een advertentie in de wachtzaal opgehangen omdat ze iemand zochten om ’s ochtends vroeg te komen sneeuw scheppen. Niemand had zich gemeld.
Waarop mijn commentaar dan was, dat ze met die jobaanbieding automatisch nieuwe klanten voor hun praktijk kweken. Een wachtkamer van een fysiotherapeut is nou niet precies de juiste plaats waar je gezonde mensen voor sneeuwruim werk zult vinden.

’s Middags was het opnieuw duidelijk te warm en opnieuw wat zwoel weer, zodat je maar beter in huis kon blijven. Echter, de ozon waarden werden dit keer niet overschreden.

De rollen hooi op de weide naast ons huis werden gisteren opgehaald om naar de boerderij gebracht te worden.


Een baal hooi op de hefvork


De aanhangwagen vol met balen


Onderweg naar de boerderij

Wegens een bedrijfsongeval in Rocherath, een buurgemeente van Wirtzfeld, is de stroomvoorziening in onze streek gedurende 1,5 uur kompleet uitgevallen. Iemand die een huisgevel aan het reinigen was, is in de hoogspanning terechtgekomen. De reddingshelikopter moest er aan te pas komen voor medische verzorging. Verdere gegevens ontbreken nog.

En o ja, dan was er gisterenavond ook nog voetbal. De straten leken wel leeggeveegd in onze streek, iedereen zat voor de buis, en iedereen duimde voor zijn eigen favoriete groep…

Over het gedrag van het Duitse publiek om hard te fluiten als het volkslied van de tegenstander gespeeld wordt, zal ik maar niet uitweiden.

Het resultaat zal je ondertussen al kennen: Duitsland – Italië: 0:2.
Een verdiende overwinning van Italië.

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.