Vrijdag, 7 Juli 2006

Tour de France:
Tom Boone voor de derde dag op rij in de gele trui. Proficiat!

Zoals ik dus gisteren al meldde, is ondertussen de straatlantaarn bij ons huis gerepareerd. Heeft het artikel verleden week toch een beetje geholpen, zal ik maar aannemen…


Straatlantaarn brandt dus wel degelijk

Nog even eraan herinneren dat wij een komplete kalender hebben gepubliceerd op onze website met de evenementen die deze zomer in de Oostkantons plaats vinden: zie de link onder Categorien hier rechts of:KLIK HIER

Gisterenmiddag was er een verkwikkende regenbui, met slechts af en toe wel licht gedonder, maar zonder bliksems in onze streek. Volgens de bliksem-link hier rechts (onder Educatief) was het onweer ten zuiden van ons in het GH Luxemburg en pal ten oosten van ons in Duitsland, daarna ten Noorden van ons in Maastricht en omstreken.


De route van de onweerzone verliep net ten oosten van Wirtzfeld…

Omdat het vrij zwoel was gisterenmiddag, heb ik tijdens en na de regenbui alle vensters en deuren in huis opengezet om eens goed door te tochten. Mooi te zien is op de grafiek van ons Wirtzfeld weerstationnetje hoe de temperatuur in de namiddag van 27° naar 22° C viel, om daarna toch weer terug te stijgen naar ca 24°C…


Open deur dag in Wirtzfeld…

Daarna moest ik dan natuurlijk wel nog eens door het hele huis om vliegen te vangen…

Wie die regenbui minder op prijs stelden, waren de scouts en Chiro jongeren. Immers, in onze streek (Wirtzfeld, Elsenborn, Berg en Bütgenbach) zijn er nu weer diverse zomerkampen en je ziet overal groepen scouts en jongeren van de Chiro die ofwel met de fiets onderweg zijn, ofwel te voet.


Scouts onderweg op de fiets in Wirtzfeld

Sommige groepen verleggen ’s ochtends hun kamp, want ik heb er deze ochtend heel wat gezien die bepakt en gezakt met ligmatjes en zware rugzakken te voet door Wirtzfeld trokken.

Of ze moeten een proef doen, bijvoorbeeld onderdak zien te vinden (zie verderop)

Wat me wel opvalt is, dat regelmatig dergelijke groepen geen rekening houden met het feit dat er in de Oostkantons vaak relatief smalle wegen zonder voetpaden of fietspaden zijn. En dan nog lopen ze op de weg, maar aan de rechterkant in looprichting van de weg. Weten de groepsleiders dan tegenwoordig niet meer, dat men links in looprichting van de weg dient te lopen om het tegemoetkomende verkeer beter te kunnen zien, in plaats van verrast te kunnen worden door het achteropkomende verkeer aan hun kant?

Rond 18.15 uur gisterenavond belden twee jonge scouts bij ons aan de deur: zij zitten op kamp in Andler, komen uit Antwerpen en hadden als proef de opdracht om in Wirtzfeld een “Platz zum Schlafen” te vinden voor hun tweetjes. Ze waren natuurlijk verrast dat ik hun in het Nederlands tewoord kon staan, en koesterden al heimelijk lichte hoop dat ze daardoor bij ons succes zouden hebben. Jammer genoeg hebben wij geen hooischuur, in het tuinhuisje is geen plaats, en we hebben ook geen bedden over. En vanwege de gezondheidsproblemen van Opa Mathieu (zie verderop) kwam dat dus voor ons vandaag erg ongelegen. Maar ze zullen zeker een boer vinden in Wirtzfeld waar ze kunnen overnachten.

Overigens, als jullie kinderen hebben die hier op zomerkamp zijn, graag een seintje met ongeveer de groepsnaam (bijv Chiro Lokeren) en de ligging van hun kamp en de datum, dan kan ik, als ik de tijd vind, daarvan een foto maken en hier op de website plaatsen.

Ik had afgelopen Zondag de was gedaan. Brigitte had dan gisteren die was gesorteerd, en vroeg of ik een paar van mijn sokken eens wilde aantrekken. Dat ging dus niet. Wel kan zij nu een paar van mijn sokken als steunkousen gebruiken, want die zitten zelfs om haar (veel kleinere) voeten vrij eng…
Ik weet dus vanaf nu dat wollen sokken bij 30° C en niet bij 60° C gewassen mogen worden.
Waarvan akte.

En af en toe probeer ik in de avonduren doorheen de voorraad stammetjes van de coniferen te geraken, om er brandhout van te maken. ’t Schijnt goed brandhout te zijn, want ik krijg het er dan al warm van…


De hoop coniferen van 27 Juni 2006


De restjes die nog blijven…

Vanochtend (Vrijdag dus) moet ik nog naar Verviers naar het ziekenhuis, daar wordt een magneetscan van mijn knie gemaakt: die knie heeft nog altijd lichte problemen na mijn val in Egypte op 8 Mei 2006, ondertussen ruim twee maanden geleden. Voor dergelijk speciale apparatuur zijn nu eenmaal lange wachttijden. Het ziekenhuis in St.Vith beschikt nog niet over zo’n apparaat, dus zodoende…

Over ziekenhuis gesproken:

Mike is gisterenavond vanuit El Gouna, Egypte, voor een stipvisite naar België komen overvliegen. Jochen is hem in Düsseldorf op het vliegveld gaan afhalen.


Online check hoe laat Mike zijn vliegtuis in Düsseldorf landt

Mike komt Opa Mathieu bezoeken, die opnieuw in het ziekenhuis ligt (dit keer geen kaartjes meer sturen aub…). Eind Juli moet Mike in Egypte zijn volgende eindexamen als duikinstrukteur afleggen, en kan hij dan daar niet weg.
Dus is het beter dat hij nu nog even op bezoek komt…

Ik wens jullie nu alvast een prettig weekend, want het is nog niet zeker of er dit weekend een update van onze website komt.

Hubert

WK Voetbal 2006

Nog twee wedstrijden dit weekend
Zaterdag om 21.00 uur: Duitsland won van Portugal: 3:1 en werd daarmee 3de.

en Zondag in Berlijn om 20.00 uur de Finale tussen Italië en Frankrijk. Na 1:1 gelijkstand werd 30 minuten verlenging gespeeld, daarna elfmeterschieten waarbij Italie dan met 5:3 wint.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.