Dinsdag, 11 Juli 2006

Het Weer: ook vandaag zou het in Oostbelgië nog mooi kunnen blijven, het regenfront dat voor vandaag voorspeld wordt, trekt namelijk slechts langzaam over België van West naar Oost, en afhankelijk van hoe snel het zich verplaatst, zou het wel eens eerst in de latere avond hier over kunnen trekken.

Gisterenavond was een van die weinige avonden in onze streek waarop je tot laat in de avond buiten op het terras kon blijven zitten, met rond 22.00 uur een temperatuur nog rond de 21° C, praktisch geen wind en geen wolkje aan de hemel.

Normaal gesproken koelt het bij ons ’s avonds sneller af dan in de stad, waar de warmte tussen de huizen blijft hangen.

Voor Vlaanderen is de 11de Juli de officiele regionale feestdag. Voor Wallonie geldt deze datum niet, (dat is de derde zondag in september) en ook niet voor Duitstalig België. (Vraag me niet wanneer die datum is, ik ben het vergeten, maar die feestdag moet er nog aankomen, geloof ik… de tijd vliegt zo snel…)

Nou ja, ik zal van jullie zeker reakties krijgen die me zullen vertellen wanneer in onze regio de regionale feestdag is…

Zoals ik verleden week al meldde is Mike voor een korte vakantie naar België teruggekeerd, voordat hij zijn eindexamen als duikinstrukteur in Egypte eind van deze maand moet afleggen.

Mike is al net zo handig als ik, en elke keer als hij naar huis komt vallen hem dingen op die ik over het hoofd zie: de ene keer is het eens een kapotte lamp wisselen, en dit keer heeft hij zich ontfermd over de douche sproeikop. Hij vond dat die niet meer goed genoeg sproeide, en heeft hem dan enkele dagen in azijn gelegd:


Douche sproeikop in azijn

Omdat die azijn nogal behoorlijk stinkt, heb ik het hele spul buiten op het terras neergezet…

Als gevolg dat nu de douche weer echt als een douche werkt en niet als een ongecontroleerde waterval (verstopt door de kalkaanslag). Bijkomend effekt: omdat de waterstralen nu weer echt pikken op je huid, draai ik de douche niet meer helemaal open: en dat levert ook nog minder waterverbruik op.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

2 reacties

 1. Hallo, Hubert
  Ter Info: “Tag der D.G.” (dag van de Duitstalige Gemeenschap) is 15 november. Deze dag werd gekozen door de R.D.G. om “de getrouwheid der duitstalige Belgen aan het koningshuis te onderstrepen”
  Groetjes
  Walter

 2. Gesetzliche Feiertage / Sommerferien

  Neujahrstag
  Ostermontag
  Tag der Arbeit: 1. Mai
  Christi Himmelfahrt
  Pfingstmontag
  Feiertag der flämischen Gemeinschaft: 11.Juli
  Belgischer Nationalfeiertag: 21. Juli
  Mariä Himmelfahrt: 15. August
  Feiertag der Französischen Gemeinschaft: 27. September
  Allerheiligen: 01. November
  Waffenstillstand 1918: 11. November
  Tag der Dynastie, Tag der Deutschsprachigen Gemeinschaft: 15. November
  1. Weihnachtstag: 25. Dezember
  2. Weihnachtstag: 26. Dezember (nur im öffentlichen Dienst und in der Deutschsprachigen Gemeinschaft)

  Sommerferien sind in Belgien jedes Jahr von Anfang Juli bis Ende August

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.