Dinsdag, 18 Juli 2006

We zitten opnieuw midden in een hittegolf, en morgen zal het nog warmer worden: het zou dan zelfs de (voorlopig) heetste dag van het jaar kunnen worden met in de Kempen temperaturen tot 36° C.

Ook in Hoog België stijgt het kwik tot net boven de dertig graden, maar dus niet zo warm als in de rest van België vanwege het hoogte verschil, en daarom beter uit te houden. Vooral de bossen en de stuwmeren in onze streek worden nu geliefde oorden om verkoeling te zoeken tijdens de vakantie.

Het leven begint hier stilaan weer normaal te worden na de droevige week. Liggengebleven administratief werk van de firma voor mij, en voor Brigitte de nodige paperassen waarmee je na een overlijden automatisch geconfronteerd wordt.
Mike moet ondanks de hitte verder studeren voor zijn examen eind deze maand, en Jochen’s technisch werk blijft sowieso altijd doorgaan, want onze server-farm in Brussel moet de klok rond blijven draaien…

We hebben ondertussen bij ons in Wirtzfeld die speciale stopkontakten geïnstalleerd die de apparatuur, het ethernet netwerk en de ADSL telefoonleiding tegen blikseminslag zou moeten beschermen (en de apparatuur automatisch verzekert indien het toch zou misgaan, zie een vroeger bericht op de website), want vanaf Donderdag moet ook weer met plaatselijk onweders rekening gehouden worden.

Het warme weer zou tot na het weekend blijven aanhouden.
Goed voor de thuisblijvers…

Onze Stardot Camera met weerstation schijnt ook problemen van de hitte te hebben, regelmatig maakt de camera een “hard restart” waardoor niet altijd de temperaturen op de webcam beelden worden aangeduid. Wel worden de data naar de databank gstuurd, zodat je deze kunt aflezen op de pagina met de Wirtzfeld Weer Statistiek. Maar het zou niet mogen voor een dergelijk dure camera. De support dienst van de leverancier in USA heeft er niet direkt een verklaring voor, ze denken dat het een hardware probleem is, maar “even terugsturen om het te testen” is dan natuurlijk niet zo evident.

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.