Woensdag, 19 Juli 2006

Het is erg warm vandaag in Wirtzfeld, in de Oostkantons, in de Ardennen en in heel België! Volgens de weervoorspellers zou het vandaag opnieuw de heetste dag van het jaar kunnen worden, en zoals de thermometer er nu al uitziet, zou dat best wel eens kunnen.

De niet zo hete ochtenduren besteed ik om mijn administratie verder bij te werken, en daarna, en zolang het buiten nog uit te houden is, om verder in mijn boekenserie te lezen over de Schotse Hooglanden.

Ik heb gisterenavond het vierde boek in deze zesdelige serie van Diana Gabaldon uitgelezen: Der Ruf der Trommel, een pil van 1200 bladzijden.

De voorgaande titels in deze serie waren ook niet zo dunnetjes: Ferne Ufer (1088 blz), Die geliehene Zeit (979 blz) en Feuer und Stein (799 blz). En ik moet zeggen, ondanks het lange verhaal dat tot nog toe steeds van dezelfde personen handelt, blijft het uitermate boeiend!

En als het tijdens de middaguren buiten te heet wordt, dan is een koele duik in het Meer van Bütgenbach het enigste middel om deze extreme temperaturen uit te kunnen houden.

De afgelopen avonden regelmatig tot het invallen van de duisternis op het terras achter ons huis kunnen zitten, iets dat zelden voorkomt tijdens de zomer omdat het (zeker bij de heldere hemel die er nu (nog) is), door het hoogteverschil met de rest van België bij ons toch redelijk snel afkoelt in de avonduren. Maar de afgelopen dagen was dat dus niet het geval.

Hoe meer frisse lucht, hoe beter, zal ik maar zeggen.

Toerisme:

Overmorgen, Vrijdag 21 Juli, is het nationale feestdag in België. Die gaat zoals gewoonlijk gepaard met een groot defilee in Brussel, en de laatste jaren was het meestal zo dat men er ook hartstikke nat werd als men ter plaatse ging kijken…

Het weer dat nu voorspeld wordt is voor Donderdag en Vrijdag: (ja, wat dacht je,) opnieuw wisselvallig: warm, met kans op een plaatselijke stortbui. Die stortbui zal dan waarschijnlijk alleen in Brussel vallen tijdens het defilee. Dus dan toch maar beter naar de Oostkantons komen tijdens het komende lange weekend.

Overigens, er viel daarnet een prospekt van de VVV Büllingen in onze brievenbus dat handelt over twee interessante fietstochten, gecombineerd met een gezellig etentje in etappes:

Tijdens de 8 Zondagen tussen 21 Juli en 10 September, plus tijdens de Belgische Feestdagen 21 Juli en 15 Augustus 2006, nodigt het Toerismebureau van Büllingen alle gasten en lokale inwoners uit voor ontdekkingstochten in het Büllinger Land:

Op speelse wijze leert men streek en volk kennen en men ervaart de kookkunst van de gastronomen. Er is keuze uit twee fietstochten met verschillende afstanden en verschillend aanbod:

De grote tour (33 km) is verbonden aan een landschaps QUIZ waarvan de winnaar met een gourmet maaltijd voor twee personen beloond zal worden.

De kleine tour (13 km) is als snipseljacht opgezet en omvat een interessant raadselspel. De winnaar hiervan mag met 5 personen bij de pizzabakker eten. In plaats van per fiets kan deze tocht eveneens met de Huifkar ondernomen worden (bij voorafgaande aanmelding).


Informatie en Aanmelding:
Tourist Info Büllingen
Hauptstrasse 23
4760 Büllingen (België)
Openingstijden: Dinsdag-Zaterdag: van 9.30 – 12.30
Tel +32 (0)80 39 82 55 (de gehele dag)
[email protected]
Website: www.buellingen.com

Op de dagen dat de Tour plaatsvindt (zie hierboven) is de Tourist Info Büllingen bovendien van 9.30 tot 11.00 uur geopend

In deze tour zijn diverse stops voorzien (opgelet: rekening houden met de starttijden die voorzien zijn voor de touren) bij diverse bakkerijen, restaurants, cafeé’s en pizzeria.

In de prijs van elke tour is dan ook een maaltijd voorzien, die in gedeelten op verschillende plaatsen geconsumeerd wordt, dus bij de bakker bijv. het ontbijt, dan het eerste en tweede voorgerecht op plaats 2 en 3, de hoofmaaltijd op plaats 4, het dessert op plaats 5 en een frisdrank op het einde van de (grote) tour.

Gelieve er rekening mee te houden dat men 2 dagen op voorhand dient te reserveren… de prijzen voor de grote tour belopen zich op 26 EUR per persoon, die voor de kleine tour op 21 EUR en gelden voor deelnemers vanaf 12 jaar. Jongere kinderen betalen hun daadwerkelijke consumpties gewoon ter plaatse.

Geplaatst in Mijn boeken, Oostkantons Events, Zomer 2006.

Eén reactie

 1. Bij ons in de Kempen geeft de buitentermomether 34° C aan (in de hal aan de noordkant). Ik denk dat het bij ons op ’t terras onder het zeil wel 38° C is. (het kan ook meer zijn)
  Afin, deze avond zakken we weer af voor 2 dagen Atzerath, en vanaf volgende week woensdag kan daar ons verlof beginnen.
  Verlof … haha … werken bedoel ik … want mijn manneke gaat het terras leggen, kwarziet (natuursteen) – puzzelwerk …
  Maar ’t zal wel mooi zijn als ’t af is, en dan kunnen we – hoop ik – er nog lang van genieten!
  veel zonnige groetjes,
  Marlies

  Dan maak maar een paar foto’s, dan kunnen we nog wat leren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.