Zaterdag, 22 juli 2006

Neeee, wat een zomer…, met dat weer van gisteren kon je alleen maar heel rustig bezig zijn, of het zweet liep je konstant over het lijf.

Vandaag wordt het wisselvallig, de eerste donderwolken komen al opzetten…

Brigitte is met haar broer en zus naar het kerkhof getrokken, omdat de bloemen op het graf van Opa Mathieu met dit hete weer snel beginnen te verwelken. Zij hebben het graf met compost aarde en natuursteen provisorisch in orde gebracht.

Ik heb ondertussen nog wat kleine takjes van de afgezaagde coniferenhaag gehakt als aanmaakhout voor de open haard. Probleem is natuurlijk waar ik dat kleine spul in opsla, dat laat zich niet zo gemakkelijk stapelen en neemt snel veel plaats in. Op het ogenblik zijn die takken kurkdroog en laten ze zich gemakkelijk verwerken, maar dat hakwerk werd me dan toch te snel veel te warm.

Na een bezoekje bij de warme bakker dan in de schaduw op ons terras een boek van Henning Mankell (“Kennedy’s Hersens” ) uitgelezen, met een broodje en een kop koffie.

Vervolgers een beetje onkruid gewied: Gisteren toonde ik hoe het onkruid op de achtertrap weer terug opdook.

Na een uurtje “laag tempo” werken was het resultaat het volgende:

Daarna heb ik mijn cirkelzaag naar buiten gehaald om die een onderhoudsbeurt te geven. Er liggen immers nog stammetjes van de haag die te groot zijn om zo in de open haard te verhuizen, dus die moet ik op maat zagen.

Jochen heeft gisterenmiddag zijn nieuwe tent voor de eerste keer opgebouwd. Had hij verleden jaar Augustus voor zijn verjaardag gekregen, maar daarna was er praktisch geen mooi weer meer om het opbouwen eens uit te testen.

Geluk dat hij dat eens geprobeerd heeft, want de gebruiksaanwijzing is niet zo duidelijk.

Maar het is dan toch uiteindelijk gelukt, wat je dus op de webcam hebt kunnen zien.

Voordeel van zo’n lichtgewicht tentje van amper 2 kilo: het neemt bijna geen plaats in en zwaar is het ook niet. Wel moet je natuurlijk een zware hamer meeslepen om de haringen behoorlijk de grond in te krijgen…

’s Avonds dan nog een partijtje snooker gespeeld bij mijn zwager tot rond middernacht.

Ik dacht eerst dat het vandaag wel niets zou worden om buiten te werken, vanwege het onweer deze ochtend in Wirtzfeld, maar dat stelde in feite niet veel voor, rond het middaguur was alles alweer opgedroogd en werd het opnieuw zweten…

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.