Zondag, 23 Juli 2006

Deze ochtend iets meer bewolkt, en het ziet er naar uit dat het afgelopen nacht hier een beetje geregend heeft. Of het veel was kan ik niet zeggen. De plantjes zullen er dankbaar voor zijn. Na het doortrekken van een wolkenband over België zou het in de loop van vandaag ook weer mooi weer worden met opnieuw hoge temperaturen.

Gisteren na het onweer dat ’s ochtends viel, weer een beetje buiten gewerkt om kleine takjes te hakken van de coniferenhaag die gebruikt kunnen worden als aanmaakhout voor de open haard.

Het probleem met die takjes is dat je ze zo moeilijk kunt onderbrengen. Ik heb daarom een grote bouwmaterialenzak tussen 4 palen opgehangen, waarin zo’n 1.5 m2 takjes passen, kompleet met een afdekking tegen de regen.
Het ziet er een beetje uit als een verplaatsbaar Dixi toilet…

Ik was met het zaagblad van de cirkelzaag naar de ijzerwinkel in Büllingen geweest omdat het blad stomp was, maar die hadden geen passend zaagblad op voorraad. Dan maar met de handzaag begonnen om de stammetjes van de coniferen op maat te zagen, zolang het hout nog droog is.

Let overigens op de modieuze werkkleding die ik draag bij het zagen…. Niet te zien op de foto waren mijn veiligheidsschoenen (mijn pantoffels). In ieder geval is het zagen met deze handzaag een stuk veiliger als met de cirkelzaag. Ik heb het er in ieder geval heelhuids vanaf gebracht.

De foto is een beetje vertekend, normaal gesproken heb ik niet zo’n opvallend buikje…Dacht ik dus.

Met als resultaat dat tegen de avond alle stammetjes gezaagd waren en onder het afdak van het tuinhuisje gestapeld. De wittere snijvlakken op de foto zijn dus van de coniferenhaag stammetjes. Ik heb voorlopig geen nieuw zaagblad voor de cirkelzaag meer nodig, maar echt voldoende brandhout voor de komende winteravonden is dit nog niet.

De hele ochtend en middag hoorde men in de verte motorengeronk, alsof er een hele groep Harley Davidson rijders door het bos langs het meer naar Wirtzfeld toe kwamen. Maar die kwamen dus niet. Achteraf bleek dus, dat er dit weekend tussen Bütgenbach en Nidrum een auto-cross wordt gereden, en het geluid daarvan over het meer tot in Wirtzfeld te horen was.

Als je goed op de foto kijkt, (klik om de foto te vergroten) zie je aan de horizon het tentenkamp van de cross deelnemers en rechts daarvan een beetje stof opwaaien waar de crossers door het parcours rijden. Ook vandaag zal het gebrom van de races de anders zo idyllische rust in onze streek verstoren. Ik denk dat de mensen op de camping van Worriken, die aan het meer van Bütgenbach ligt, het geluid nog duidelijker gehoord hebben als wij in Wirtzfeld.

Nieuwe Skyline in Wirtzfeld…

Sinds enkele jaren heeft “de skyline” van Wirtzfeld aan de Westkant 4, 70 meter hoge, windmolens, die tussen Elsenborn en Wirtzfeld staan. Daarvan heb je al regelmatig foto’s op onze website kunnen zien.

Sinds deze week krijgt Wirtzfeld aan de Zuidkant ook een nieuwe skyline: aan het uiteinde van Wirtzfeld, richting Büllingen, wordt een nieuwe schuur of stal gebouwd door een van de jonge boeren in ons dorp.

De bouwwerken gaan goed vooruit, en binnenkort zal ik nog wel eens een foto daarvan plaatsen.

Overigens ligt deze stal net achter de hoge bomen, waarover de vliegtuigjes van de ULM club “Feuervogel” richting landingsbaan omlaag komen. ULM staat voor Ultra Light Machines, dat zijn dus die kleine vliegtuigjes die vaak uit alleen een beetje doek en een grasmachine motor gemaakt zijn.

Volgende week, dus het weekend van 29 en 30 Juli houdt de ULM club zijn dag der open deur, en worden er diverse vertoningen met nog kleinere model vliegtuigen, en rondvluchten met de iets grotere ULM’s georganiseerd.

Ik zal misschien proberen nog eens de lucht in te gaan om nieuwe foto’s te maken van Wirtzfeld uit de lucht. Maar volgend weekend is er ook Kermis in Wirtzfeld, dus moet ik een beetje de activiteiten verdelen.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

Eén reactie

  1. Goed werk geleverd Hubert,

    Hier in Gent terug zomerweer (30 °) wat goed is voor de Gentse Feesten, die morgen hun laatste
    dag ingaan.

    Groetjes,

    Gaby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.