Dinsdag, 25 Juli 2006

Onze webcam thermometer blijft vandaag nog uitgeschakeld, totdat de resultaten over het gedrag van de webcam de laatste 24 uur bekeken kunnen worden.

Ook vandaag begint de dag in Hoog België opnieuw zonnig, met temperaturen die nu al boven de 20° C liggen. Midden deze week zullen onweersbuien plaatselijk voor veel regen kunnen zorgen.

Je kunt duidelijk merken dat er deze zomer veel meer vliegen zijn, dit schijnt voor de vliegen het ideale weer te zijn om zich voort te planten, terwijl we met dit weer natuurlijk graag de terrasdeuren hebben open staan. Wel zijn er minder wespen en muggen, tenminste bij ons.

We hebben al diverse oudbakken huismiddeltjes uitgeprobeerd om de vliegen tegen te werken: honig op een schaaltje, oud brood vermengd met azijn, maar niets schijnt te helpen, behalve dan een spuitbus met insectide, maar ja, dat is ook niet bepaald gezond.

Laat eens weten hoe jullie de vliegen met succes weten te weren?

Geplaatst in Zomer 2006.

7 reacties

 1. Hubert,

  een andere manier om vliegen buiten te houden is aan de terrasdeur een doorzichtig zakje met water te hangen. Vliegen hebben een omgekeerd zicht en durven daar niet voorbij te vliegen. Bij ons lukt dit in ieder geval. Misschien niet het meest estetische zicht maar het helpt wel.

  groetjes,
  Koenraad

  Hoe groot is dat zakje dan, en waar hang je dat op, in het midden van de deur, op welke hoogte?

 2. De ouderwetse vliegenvanger!!!
  Het lint aan ’t plafond met veel plaksmurrie eraan, haha …
  Misschien een glazen wespenvanger met wat vlees in (daar zijn ze op verlekkerd, e) aan de buitenkant voor ’t raam hangen …, dus voor ze binnenvliegen ze vangen …
  Gaas voor de deur helpt niet echt, toch niet in hoog België …
  He zeg, die Koenraad heeft ook een leuk idee … ga ik toch ook eens proberen …
  Die niet binnen zitten, moeten niet gevangen worden … haha
  Zonnige groetjes vanuit de Kempen en deze avond zijn we weer partitos naar Atzerath voor wat frisse lucht, daar gaat het wat minder warm worden …
  Marlies en Ron

 3. Hallo Hubert,
  Op VTM heb je een programma dat Groene vingers heet. Een tijd geleden hadden ze een rubriek over vliegen weg houden bij je thuis. Het was een zakje waarin een niet schadelijk produkt zit. Hierbij moet je water doen tot een gele streep op de zak. Regelmatig bijvullen en klaar is kees. Het vangt tot 20.000 vliegen en de vliegen worden in de zak zelf op een of andere manier herleid tot niets. het is een amerikaanse uitvinding en je kan er alles van terug vinden op http://www.rescue.com. Wij hebben het in ieder geval gekocht voor 13 euro en ik kan je zeggend at het echt werkt. Ze verdelen het bij vele tuincentra’s hier in Belgie. Wij hadden een lijst aangevraagd aan vtm met de verdelers en hebben die dadelijk gekregen. In ieder geval een leuk produkt en wij kunnen in ieder geval terug buiten eten zonder ook maar 1 vlieg.

  Groeten,

  Danny

 4. De manier van het gebruik van plastiek zakken, gevuld met klaar water is wel degelijk een zeer goede wijze om vliegen niet binnen te laten komen. Men hangt de zak op in het midden van elke opening, deur of raam. Dit systeem wordt gebruikt in de kleine dorpjes van Andalusie (Spanje)
  Navraag aan een oude inwoners: Waartoe dienen die zakken voor de vensters en deuren? Zijn antwoord was ,dat devliegen die nabij een zak kwamen, een zodanige schrik op liepen van hun eigen vergroot beeld,dat ze verdwenen om nooit meer terug te komen

 5. Hubert,

  je hangt het bovenaan de deur, een gewoon diepvrieszakje is al voldoende, je hangt het via een koordje bv. aan een nagelken.

  Koenraad

 6. Best Hubert zoals ik al in de winter zij woon ik op een landelijke boerderij in Massenhove
  en hoe vang ik daar vliegen wel Hubert wat wijnig menssen weten is dat er een produkt op de markt is dat het zefde werkt als de brede plakers die je eerst uit een kartonetje moet trekken en dan ophangen het produkt dat ik gebreuk is het zelfde maar veel krachtiger en trekt vliegen veel harder aan en veel goedkoper het word zelfs gebreukt in de stallen bij de koeien moet je niet vragen ik gebreuk het binnen in de living het is te krijgen in een boere winkel of zij kunnen het op zijn minst bestellen het is van FLYMASTER euro farm op en rol zit 400 meter het lint is amper 4 millimeter breet en kost maar 19.50 euro het is een soort band tape je haalt gewoon de aantal meters van de rol die je zelf nodig hebt voorbeeld je maakt het vast aan een kand in de lievin en je rolt maar af naar de plaats die je zel bepaalt en knip door zie wel uit wat je onder weg tegen komt wand alles plakt er aan vast veel plezier er nog mee als je het moest gaan halen Groetje van Carl vanuit de kempen in Massenhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.