De “weg-huisvlieg-truc”

Mijn bericht van eergisteren over hoe men lastige huisvliegen te lijf kan gaan heeft diverse reakties van onze lezers losgemaakt. De meest opmerkelijke truc is de oplossing die door Koenraad, Jef en Herm genoemd werden, namelijk een waterzakje op het terras of aan de terrasdeur ophangen.

De meest voor de hand liggende verklaring is, dat door het vergrotend spiegel effekt van de waterzak de vliegen er angst voor hebben en daarom wegblijven. Alhoewel ik niet weet hoe dat in samenhang gebracht kan worden met het feit, dat een vlieg slechts een geheugen heeft dat 0.7 seconde duurt voordat ie dat weer vergeten heeft (heb ik eens ergens gelezen), dan zou die vlieg na een seconde toch weer moeten terugkomen?

In ieder geval, geloof het of niet, maar het schijnt dus te werken. Ik heb sinds gisteren twee waterzakjes opgehangen, een aan de terrasdeur, en eentje onder een van de parasols. En het lijkt er inderdaad op dat we minder vliegen in huis hebben, en ook op het terras was er gisterenavond geen vlieg meer te bespeuren…


twee waterzakjes bij ons aan de terrasdeur:

Ook van andere website bezoekers kregen we positieve reakties: hier is de oplossing van Marlies: een vuilnisemmerzak gevuld met water, deze heeft bovendien eigen handvatten, hoef je dus niet met touwtjes te werken.


de oplossing van Marlies…

Ben benieuwd of de vliegen in Egypte net zo zullen reageren, ik zal Mike eens vragen dit op het terras van het appartement in El Gouna uit te testen.

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Wist je dat...?, Zomer 2006.

Eén reactie

  1. Hubert, deze ‘uitvinding’ kwam niet van mij maar van Marlies. Misschien lees je iets té diagonaal hihi… Maar in antwoord op je vraag: geen enkele vlieg kwam nog binnen, wél bromvliegen. Die macho’s onder de vliegen schrikken waarschijnlijk niet van hun uitvergroot beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.