Zaterdag, 29 Juli 2006

Gisterenmiddag zit ik naar het middagnieuws op TV te kijken, terwijl het buiten begint te donderen. Net op het ogenblik dat het weerbericht komt keek ik naar buiten en zag nog net hoe de bliksem insloeg op een hoogspanningspaal die een 200 meter verder in de wei staat.

Een felle lichtflits, en een geelrode vonkenregen die omlaag sproeide.


Foto uitvergroten om de paal te zien

Op het zelfde moment de zware dondersalg, en bij ons viel even de stroom uit, maar kwam direkt weer terug. TV terug opgestart en het weerbericht verder uitgekeken.

De voorspellingen voor de komende drie dagen geeft echter niet veel hoop: duidelijke teruggang in temperatuur, en regelmatig onweer of regenbuien. En dat geldt voor heel België. Nou ja, voor de tuin en het gras is het niet zo slecht, dat kan best een beetje water gebruiken.


Weertype voor de komende dagen

In de late namiddag ben ik eens gaan kijken of er schade te bespeuren viel. Eerst heb ik een andere hoogspanningspaal bekeken en daarvan een foto gemaakt.

Als je goed kijkt (foto klikken om in te zoomen) zie je dat er aan elke leiding een isolator zit die uit twee glazen schotels bestaat.
Toen dus naar de getroffen paal gereden:

Hier zie je dat er nog maar aan een kant twee glazen schotels zitten, aan de middenleiding en de linker van de hoofdleidingen zit er nog maar één glazen schotel. Ik neem dus aan, dat die anderen door de bliksem zijn vergloeid.

Die lichtflits deed me overigens denken aan een spreuk die ik gisteren hoorde: voor de optimist is het licht aan de eind van de tunnel goed nieuws, voor de pessimist betekent het dat er een trein aan de andere kant komt aandenderen…

Het is maar zoals je het bekijkt.

Dit weekend Kermis in Wirtzfeld, zie hieronder het artikel over de meiboom oprichten.

Geplaatst in Zomer 2006.

2 reacties

 1. hoi hubert,
  Sinds een paar maandjes lees ik dagelijks wat er op de website komt te staan, eerst en vooral proficiat met zo’n succesvolle website!
  Nu even iets anders : Kheb vandaag op de radio gehoord dat jullie gisteren avond zoveel regen gehad hebben?? Hier aan de kust (oostende) was het gisteren avond prachtig blauwe lucht en geen spatje regen gezien!! Als ik nu uit het raam kijk weeral geen wolkje aan de lucht… hopelijk komt de regen vanavond dan wel want het gras is hier bijna hooi :-s !!
  groetjes vanuit oostende,
  mathias

  Die regen viel bij ons in Wirtzfeld nogal mee, het kan zijn dat elders meer is gevallen, want het zijn meestal plaatselijke buien. En als ikz eg plaatselijk, dan bedoel ik dat ook… soms in het naburige dorp regen en bij ons niet. Ook vandaag is het nog altijd zonnig.

 2. Hubert,
  Gisteren waren we nog in Atzerath en hebben we veel regen gehad, waarmee het goed afgekoeld was. Tegen de avond waren er terug opklaringen en scheen de zon terug.
  Om half negen vertrokken we dan terug naar huis, andere verplichtingen die roepen!
  Onderweg was het af en toe wat donker en reden we af en toe door een regenbui. Maar toen … kwamen we thuis in Mol en botsten we weer terug als we uitstapten … niet te filmen! Zeker nog 20° en dat om 22 uur. Vandaag is hier nog steeds ‘hittegolf’, de ‘kempen’, amaai … leuk, die mooie witte zandstranden … haha.
  Er zullen zeker mensen zijn die er tegen kunnen, maar aan mij is het heus niet besteed.
  Onze Ron is in Atzerath nog steeds aan het terras aan ’t werken en ik leg ondertussen de werkzaamheden vast op papier. Aangezien we daar alle dagen bezoek gehad hebben, schiet het niet erg op … maar het dringt niet … en trouwens … ’t is overdag toch te heet om te werken.
  Morgen rijden we weer terug en kan hij misschien het terras deze week verder af werken. Ik hou je op de hoogte en verstuur het verslag door naar jou mailadres, samen met de kiekjes!
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.