Zondag, 30 Juli 2006

Deze ochtend was er meer bewolking in Wirtzfeld, maar rond 10 uur brak de zon alweer door. Gisteren is het bij ons droog gebleven, en heb ik een halve dag op de ladder gestaan om aan de dakgoten te werken. Daarover in een ander bericht dan meer.

Op de ladder heb ik tevens goed kunnen kijken naar de vliegtuigen die op het vliegveldje van de ULM club Feuervogel in Büllingen dit weekend hun vliegshow houden. Dat vliegveldje ligt in vogelvlucht slechts 700 meter van ons huis verwijderd, en de hele dag was het een geronk en gebrom van jewelste.

Deze oude Antonov AN2 dubbeldekker (grootste eenmotorige dubbeldekker ter wereld) bijvoorbeeld, met een capaciteit van 11 passagiers, maakte elk uur rondvluchten boven onze streek, en omdat dit vliegtuig de volledige landingsbaan nodig heeft en tegen de wind moet opstijgen (in tegenstelling tot de ULM’s) kwam die Antonov praktisch over ons huis overvliegen tijdens het opstijgen.

Ook waren er enkele stuntvliegers, en werden formaties met 3 vliegtuigjes gevlogen, maar die waren dan meestal toch te ver af om goed te kunnen fotograferen.

Voor de gelegenheid ben ik ook even boven op het dak geklommen, maar niet te lang, want de dakpannen waren behoorlijk warm, en mijn short was maar erg dun, haha…

Jochen kwam dat dan snel even fotograferen:


Jochen fotografeert naar boven, ik naar beneden

Uit de tuin zag dat er dus zo uit:


Hubert op het dak

Kon men dat oude liedje zingen: “kom van dat dak af…” Maar geen probleem, ik heb vroeger erg vaak op dat dak gezeten, want toen ik het huis gebouwd heb, heb ik weken lang elke avond de dakpannen ter plaatse op maat moeten “flexen”, omdat er 4 schuine zijden aan het dak zitten en dus langs 8 kanten alle dakpannen schuin afgesneden zijn… Maar ja, dat was 27 jaar geleden, dus toen was ik nog een stuk jonger.

Ook vandaag gaat het vliegfeest door, terwijl in Wirtzfeld zelf vandaag en morgen nog kermis is. Daarover dan morgen meer, even bekomen van mijn uitstapje op het dak.

Ook komt er nog een bericht over de “vliegen-weg” truc, hier zijn nog enkele andere oplossingen gevonden door website lezers, en ook wij hebben ondertussen hier in Wirtzfeld nog een verbetering aangebracht.

Terugkomen dus voor de volgende berichten en iedereen alvast een prettige Zondag gewenst.

Geplaatst in Oostkantons Events, Zomer 2006.

3 reacties

  1. Beste Hubert
    Dat het nu warm zal zijn op zoon dak neem ik aan maar moest ge dat doen in de winter denk ik dat uw chort ook wel te dun is en er heel veel zullen zingen van: kom van dat dak af, anders hebben we voor een tijdje geen Hubert meer voor zijn winter gegevens door te mailen lol
    Groetjes Carl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.