Dakgootrooster aanbrengen

Afgelopen Zaterdag heb ik nog maar eens de dakgoten schoongemaakt. Met de bomen die vrij dicht op enkele hoeken van ons huis staan, ontstaat telkens weer het probleem dat dennennaalden, bladeren en denneappels die op het dak vallen, met de regen in de dakgoot gespoeld worden.

Na verloop van tijd ontstaan er dan plaatselijk opstoppingen, en loopt het water soms over de dakgoot heen.

Om dit euvel te verminderen, heb ik nu gaas gekocht dat over de dakgoot heengespannen dient te worden.

Eerst dus met de ladder en de tuinslang de dakgoot nog maar eens schoongespoten, zodat het oude vuil van deze zomer verwijderd wordt.

Bij de gaasrollen uit plastiek zitten ook een aantal beugeltjes, die je op maat kunt afknippen met een tang, afhankelijk van de breedte van de dakgoot.

Deze beugels worden dan boven op het profiel van de dakgoot geclipped, en daaroverheen wordt dan het gaas gelegd en op de beugel vastgedrukt. Het teveel aan gaas wordt vervolgens onder de dakpan rand omhoog gekruld.

Eerst had ik angst, dat ik door het aanbrengen van het gaas de nestjes van de mussen, die onder de dakpannen hun jongen grootbrengen, zou afsluiten, maar het gaas past precies onder de dakpan, de openingen onder de dakpan welving blijft echter open.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

5 reacties

  1. Goede Morgen Hubert

    Een huis, “Semper Labora” ofte altijd maar werken.

    Je weerstation lijkt even buiten westen te zijn: volgende melding in de banner
    Het weer vandaag: 1 Jan 1970 @ 00:59 – Temperatuur: 0°C – Luchtvochtigheid: 0% – Luchtdruk: 0 hPa

    We voelen ons weer een pak jonger, en de verfrissing is na al die warmte welkom.

    Groeten
    Jos

    klopt, deze ochtend schijnt het weerstation maar weer eens problemen te hebben

  2. welk merk en waar kun je dit kopen?

    met vriendelijke groet

    Heb ik bij een vrachtwagen gekocht die vanuit Valenciennes (Frankrijk) elke twee maanden in diverse dorpen enkele uren stopt. Zij hebben een uitgebreide catalogus die enkele weken op voorhand in elk huishouden in de brievenbus ligt. Maar dergelijkse systemen zijn ook in elke brico of bouwmaterialenzaken te koop…

  3. Hallo,
    ik heb hetzelfde probleem. ik kan hetzelfde gaas kopen met klemmetjes die voor een rond dakgootrand zijn. wat had jij voor een dakgootrand? Die van mij is rechthoekig. passen daar toch die ronde klemmetjes op?
    bedankt voor de info
    Peter.

    Dakgootrand is bij mij rond. Of die ronde klemmetjes passen kan ik niet zeggn, ik ken jouw profiel van dakgoot niet

  4. Hallo Hubert,

    Ik sta zelf vaak op een hoge ladder om een 40 meter lange goot schoon te maken Het is alweer 2 jaartjes terug dat je je dakgoot begaasde. Ik ben benieuwd hoe het nu in de praktijk gegaan in. Het lijkt me dat dennennaalden nog altijd in je goot terecht komen. Moet je nu de gaas er telkens vanaf halen? Of moet die nu van naalden verschoond worden?
    Hoor graag je mening. Ad

    Nee Ad, de naalden spoelen vanzelf weg, en de bladeren blijven boven het gaas ligggen Moet echter elk jaar even nakijken op de ladder of alles ok is.. Alleen daar waar de goot niet helemaal glad is blijven naalden liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.