Vrijdag, 4 Augustus 2006

De regenbuien hebben gisteren Wirtzfeld behoorlijk eer aangedaan, en omdat met dat weer toch niet aan buiten werken te denken was, ben ik naar de Auto Inspektie gereden voor de jaarlijkse controle van mijn cabrio, die ondertussen al 6 jaar oud is, en daarom elk jaar naar de keuring moet.
(In België moet elke auto als ie 4 jaar oud wordt, vanaf dan jaarlijks de keuring ondergaan. Hoe dat in Nederrland is, weet ik niet, maar dat hoor ik dan wel van jullie??)

Alhoewel ik altijd volgens het inspektie boekje mijn auto laat onderhouden bij mijn dealer, ging ik vroeger toch nog eerst naar de garage om zeker te zijn dat alles in orde was voordat ik naar de officiële autokeuring ging.

Maar dat doe ik tegenwoordig niet meer: want mijn Volvo dealer wist altijd wel het een of ander te vinden dat hij eerst wilde repareren, en ik ben na vroegere ervaringen met hem niet helemaal zeker of dat wel allemaal klopt. Tegenwoordig ga ik eerst naar de keuring, en zou er dan daar een probleempje vastgesteld worden, dan kan ik altijd nog snel naar de dealer gaan om dat in orde te laten maken. En dat is dus de laatste 3 keer niet nodig geweest.

Rondom Wirtzfeld heb je de keuze uit 3 stations van de Autosecurité, zoals ze die bij ons noemen: Malmedy, Eupen en Bovigny. Allemaal liggen ze tussen 25 en 35 km van Wirtzfeld verwijderd. De laatste jaren ben ik steeds naar Bovigny gereden, alhoewel die het verst verwijderd is.

Bovigny ligt tussen Sankt Vith en Vielsalm, en de weg ernaar toe is landschappelijk erg mooi. Bovigny is een klein dorpje, en het grote voordeel van dit keurstation is, dat je er meestal niet zo lang hoeft te wachten. Vooral niet als je, zoals ik, steeds tijdens de bouwvak vakantie er naar toe gaat. Dan is er sowieso veel minder bezoek op de keuring stations.


Ook dit keer had ik weer geluk: toen ik om 10.00 uur kwam aanrijden, stonden er één vrachtwagen, één auto met aanhangwagen en één personenauto voor mij in de rij.

Ik had voor alle zekerheid mijn 5de Schotse Hoogland Saga boek (1300 blz) bij mij om de tijd te verdrijven, maar ik ben niet veel tot lezen gekomen: om 10.15 uur werden de autopapieren al gecontroleerd, en rond 10.50 uur was ik alweer op weg naar huis, met de groene kaart, want alles bleek in orde te zijn.

Mijn auto kan er dus opnieuw een jaartje tegen. Zal ook moeten, want ik ben niet van plan deze auto snel te verkopen: eerstens wordt dit model niet meer door Volvo gemaakt, en vind ik de lijn van de nieuwe C70 minder geslaagd, bovendien rijd ik tegenwoordig niet meer zoveel kilometers per jaar, en met de ervaring van mijn vorige Volvo’s en die van enkele familieleden weet ik dat Volvo’s rustig zo’n 10 à 12 jaar mee kunnen draaien zonder al te grote problemen. Als je maar regelmatig het onderhoud laat doen. Op zich dus niet zo’n slechte investering.

Ondanks de hoge brandstofprijzen hebben we gisterenmiddag dan toch de nieuwe voorraad stookolie voor de verwarming van de kantoren laten komen. Benieuwd hoe de faktuur uiteindelijk zal uitvallen, maar beslist boven de 0,60 euro per liter bij leveringen groter dan 2000 liter…


En aangezien deze stookolie niet voor privé gebruik is, komen we toch niet in aanmerking voor een eventuele subsidie van staatswege, zoals ze dat eind verleden jaar gedaan hebben toen de prijs boven de .50 euro per liter steeg.


Nu nog wachten op het brandhout voor de open haard en de huisverwarming zodat dat nog bijtijds gestapeld kan worden voordat de herfsstormen beginnen… (alhoewel ook vandaag het weertype meer op herfst lijkt dan op einde zomer…)


Omdat het oude brandhout nog niet allemaal opgebruikt is en we ook nog de stammetjes van de coniferenhaag hebben, moet ik dus elders plaats maken waar ik de rest van het nieuwe brandhout kan stapelen. Een aantal oude paletten in de weide dient als ondergrond om het beukenhout te kunnen stapelen. Bovendien is het bestelde beukenhout pas 1 jaar gedroogd, zal ik dus beter pas beginnen te gebruiken als de rest van het brandhout opgestookt is.

Op de achtergrond van de foto ook nog de stapel takken van de coniferenhaag, maar om die verder klein te hakken moet het natuurlijk wel droog zijn…

Vandaag hebben we ook een verjaardag te vieren: onze oudste, Jochen, wordt vandaag 31 jaar. Vanaf hier een dikke proficat en bedankt voor het werk dat hij aan de Wirtzfeld website besteedt.

Mike’s verjaardag vieren we overigens 13 dagen later, hij wordt dan 30. Mike heeft morgen en overmorgen opnieuw enkele eind examens voor zijn leraarsdiploma duiken in Egypte, en dan nog een laatste serie examens volgende week dinsdag en woensdag:
wij duimen vanaf hier druk met hem mee!

Geplaatst in Zomer 2006.

Eén reactie

 1. Ja we waren er bij met die buien daar in hoog belgien.

  Maar hopelijk is het vandaag wat beter zeker om de feestelijkheden die jullie dze dag gaan vieren.

  Voor Jochen en zijn naasten een heel goeie verjaardag veel lieve mensen met de aller beste wensen.

  En natuurlijk dank voor je bemoeienis aan de website tijdens afwezigheid van z’n vader, en ja hoor je nederlands is best wel goed, ga zo door.

  Wij rekenen ook op jou. Proficiat
  Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.