De vliegen… (vervolg)

Nog even terugkomend op het probleem van vliegen in huis… Marlies vertelde in een voorgaande reactie dat een ventilator op het terras ook goede hulp kan bieden, omdat de vliegen niet van wind houden. En een ventilator in de slaapkamer houdt de muggen weg…

Ik kreeg bovendien nog volgende foto van Nancy uit Antwerpen toegestuurd hoe zij hun vliegen in hun huis in Rocherath weten te vangen:

“…Het gaat om een vliegenvanger waarin we een zoetstof doen (suiker, likeur,…). Zoals je kan zien heeft het wel degelijk effect…”

Ik heb bij ons in Wirtzfeld op het terras de twee anti-vliegen waterzakken die door diverse mensen werd aangeprezen, nu ook aan de regengoot opgehangen en niet meer voor de terrasdeur, omdat men in andere reacties vertelde dat het vooral effect heeft als de zon er op schijnt.

Als je goed op deze foto kijkt, zie je ook nog een vliegengordijn, dat ik voor de terrasdeur heb opgehangen. We hadden dit gordijn enkele jaren geleden voor de terrasdeur van de keuken opgehangen, maar daar staat op het ogenblik de reuze puzzle (5000 stuks) van Brigitte op een grote plaat voor de deur totdat die puzzle klaar wordt, en daardoor is de keukendeur naar het terras voorlopig (nog) geblokkeerd. Het vliegengordijn was naar de zolder verhuisd, en ik had er eerder deze zomer niet meer aan gedacht.

Als derde optie zie je op de onderstaande foto van mijn kantoor ook een vliegenvanger aan het plafond hangen…

Niet te zien is de vierde optie die wij gebruiken: Smash Killer, een anti insecten spray die je op de deur omlijstingen kunt spuiten… en Ti-Tox Total, waarmee je een ruimte kunt “be-sprayen” maar dan moet je wel een 20 tal minuten uit de kamer wegblijven. (Op de gebruiksaanwijzing staat dat je daarna goed moet verluchten, maar dan krijg je natuurlijk weer nieuwe vliegen in huis…).

En als laatste redmiddel is er ook nog de vliegenmepper, die normaal op het bureaublad ligt, maar die is op deze foto niet te zien.

Gisteren hebben we het terras-kantoor een beetje anders ingericht, en veel van de elektro en netwerk kabels een beetje netter geplaatst. Een extra wandkast uit de kantoren in het sous-terrain verbergt nu veel van de papperassen die anders her en der verspreid liggen: normaal gesproken is mijn kantoor namelijk niet zo netjes opgeruimd als op deze foto…

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.