couchsurfing.com

Gisteren was er op de vlaamse TV een kort bericht over een nieuwe website, waar mensen die daarin geïnteresseerd zijn, kontakt informatie kunnen uitwisselen.
Doel van couchsurfing.com is om, als je onderweg bent, met deze mensen persoonlijk in kontakt te komen voor een kop koffie of eventueel bij hen een nacht kostenloos te overnachten en door het “live” kontakt met deze mensen land en kultuur beter te leren kennen.
In ruil daarvoor kun je (hoeft niet) je ook jouw sofa ter beschikking stellen als mensen uit dat netwerk in jouw streek komen. Het wordt momenteel hoofdzakelijk gebruikt door zo’n 100.000 mensen die alleen reizen, of in mindere mate ook voor couples, maar meestal zonder kinderen. Het is ook niet bedoeld als dating site, maar een ondersteunende faktor, vooral voor mensen die met de rugzak onderweg zijn en proberen met zo min mogelijk geld te reizen en door de wereld te komen en andere “normale” mensen te onmoeten. Een interessant idee.

Misschien zijn er ook onder onze website bezoekers al lid van couchsurfing.com? Dan graag jullie ervaringen met dit systeem, hieronder als reaktie?

Geplaatst in Wist je dat...?, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.