Maandag, 14 Augustus 2006

Na een nat en koud weekend (we hebben zelfs de verwarming moeten opendraaien!) waarin je amper buiten kon werken, is het deze ochtend erg mistig in Hoog België. Ook deze week zal het opnieuw regelmatig regenen. Was Juli de heetste maand, dan wordt Augustus een van de natste maanden, heb ik zo mijn gedacht.

Mike moet deze week nog enkele bijkomende examens doen in Egypte, die waren eigenlijk gepland voor afgelopen week, maar die werden uitgesteld: Veel success vanuit Belgie, Mike!

De Buddymapping die wij afgelopen Vrijdag hebben geïnstalleerd, schijnt een aantal van de oudere noteringen te vergeten, waarmee ik wil zeggen dat niet alle punten op de landkaart aangeduid blijven. Ik ga er dus geen permanente link naar maken. Jammer.

Tijdens het afgelopen weekend heb ik regelmatig verder gelezen in mijn Schotse Hoogland Saga, ik ben nu aan het 6de en voorlopig laatste boek uit deze serie, en ook dit deel heeft weer meer dan 1300 pagina’s… (kleine tekst, wel te verstaan…). Ook veel athletiek van de EK in Göteborg op TV bekeken.

En bij www.couchsurfing.com hebben wij ons ondertussen aangemeld (usernaam: eastbelgium) en er ons profiel ingevuld, aangezien wij langzamerhand een trip naar Australië en Nieuw Zeeland willen gaan plannen: dan is het altijd handig een aantal nieuwe kontakten ter plaatse op te bouwen…

In Couchsurfing is ook een soort buddymapping (zie hierboven), maar dan voor je eigen bestemmingen, en dat funktioneert beter als bij buddymapping.
Hieronder zie je een kaartje met de groene puntjes van de belangrijkste plaatsen waar wij ooit al in ons (lange) leven al geweest zijn, en de gele stipjes de bestemmingen waar we nog naar toe zouden willen gaan…


Klik om in te zoomen

We hebben overigens al de eerste dag direkt enkele Australische kontakten gekregen via CouchSurfing, dus dat belooft!

En we houden ons nog altijd aanbevolen voor ervaringen van andere lezers die al eens naar Australië en/of Nw Zeeland zijn gereisd. We hebben al enkele berichten binnen gekregen aan de hand van onze eerdere oproep, waarvoor alvast onze dank!

De Webcam die uitziet op het dal en gecombineerd is met ons weerstationnetje, heeft ook nog altijd zo zijn probleempjes: meestal ’s nachts begint de camera hard reboots te maken, waardoor ik ’s morgens eerst naar het tuinhuisje moet om de trafostekker uit de camera te trekken en er opnieuw in te steken voordat deze opnieuw begint de temperatuurdata naar de server te sturen.

Gisteren heb ik dan een tijdschakelaar op de trafostekker geplaatst, die de camara ’s avonds uitschakelt en ’s morgens opnieuw inschakelt, maar dan bleek deze ochtend dat de camera helemaal niet opstartte.

Ik moest dus eerst de trafostekker opnieuw uit en in de camera steken. Die tijdschakelaar is dus ook geen oplossing…Ik denk dat het het beste is dat de leverancier eerst die trafostekker verwisselt…

We zoeken dus nog verder…

Morgen, Dinsdag 15 Augustus, is feestdag in België.
Website wordt Woensdag weer geupdated…

Geplaatst in Dagboek Australië Reis, Zomer 2006.

3 reacties

 1. Dag Hubert,

  Hier in Gent rengent het al vanaf 11 uur. Momenteeel vrij hard.
  Ik ook heb daarnet de verwarming even aangezet.
  Echt rotweer.

  Groetjes,

  Gaby

 2. Hallo Hubert,

  Ook in West-Vlaanderen is het herfstweer!
  We maken er een gezellige avond van rond ons houtvuur, alleen jammer dat het pas 14 augustus is, het kan alleen maar beter worden. We willen immers nog enkele dagen naar het meer van Butgenbach! Een goed hotelletje in de buurt?

  Groetjes,

  Luc en Nicole

  Hotels: eenvoudig: Seeblick in Berg-Bütgenbach, Sporthotel in Wirtzfeld, iets meer luxe: Hotel Drosson in Wirtzfeld, Luxueus: Bütgenbacher Hof in Bütgenbach…

 3. Hubert,

  Heel de dag rotweer. Normaal gaat Ron met de fiets werken, maar ik heb die sukkelaar met de auto gebracht en gehaald.
  Echt geen weer om zelfs een hond door te jagen.
  Ha dat is waar, maandag rijdt de enecotour hier 3 plaatselijke ronden voor mijn deur. Als ’t goed is maak ik foto’s en breng ik een leuk verslag …
  Van ons Tommeke Boonen, … een fotoke trekken … ja ik ben een wielrennersfan …

  En … heb je mijn mail ontvangen ivm de australie ervaringen. (ja)
  Natte frisse groeten uit Mol-Balen
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.