Woensdag, 16 Augustus 2006

Waar is die mooie zomer toch gebleven? Gisteren was het de hele dag wisselend droog en nat, en ook deze ochtend ziet het er naar uit dat het niet droog zal blijven.

In ieder geval is het gras bij ons weer echt groen geworden, de gele plekken zijn dankzij de vele regen van de laatste twee weken helemaal weg, en later deze week zal er weer gemaaid moeten worden.

Ondertussen heb ik een nieuwe grasmaaier moeten kopen, omdat het startsysteem van de oude onreparabel was geworden. Het is toch bijna eenzelfde grasmaaier geworden als de oude: die automatische robotmaaier waarover ik vroeger heb nagedacht heb ik toch maar niet genomen, ik zou ten eerste kilometers draad hebben moeten plaatsen in onze tuin om de robot de begrenzingen van het onrgelmatige grasveld te tonen, en de prijs is toch wel erg hoog voor het vrij korte maaiseizoen hier in Hoog België. De nieuwe grasmaaier (met zwarte opvangbak), heeft dit keer echter wel traktie, en jongens, wat is dat een verschil met het vroegere “moeten duwen”.

Gisterenochtend werd er getraind voor een voetbal competitie op het voetbalveld van Wirtzfeld, beneden in het dal tegenover het Sporthotel CLC.

De belgische feestdag gisteren heb ik benut om verder te komen in mijn laatste roman van de Schotse Highland Saga… maar het einde ervan is nog niet in zicht. Terwijl Brigitte per E-Mail nieuwe recepten heeft gestuurd naar Mike: tussen zijn studies door is Mike namelijk aan het bakken. Vandaag zijn de laatste examens, en morgen viert hij zijn 30ste verjaardag. In Egypte wel te verstaan.

Daar is het in ieder geval mooi weer, de temperaturen in de schaduw schommelen daar op het ogenblik tussen 31 en 38 graden. Waarbij die 31 graden ’s nachts zijn… Een beetje te heet voor ons, maar volgende maand wordt het daar ook weer minder en zullen we hem nog eens kunnen gaan bezoeken.

Geplaatst in Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.