Vrijdag, 18 Augustus 2006

Gisterenmiddag is de zon bij ons in Wirtzfeld breed doorgebroken, en ik ben dus direkt weer terug naar buiten om een beetje te werken. Gisterenmiddag om 15.30 uur werd zelfs de hoogste temperatuur van deze maand Augustus gemeten: een bescheiden 21.5° C volgens ons meetstation.

Wat een verschil met de maand Juli!

Opnieuw begint vanochtend de dag in Hoog België regenachtig, met veel regen zelfs! En ook het komend weekend zou regenachtig blijven.

Ziet er dus niet goed uit om vandaag buiten te werken. Nochtans ben ik gisterenmiddag nog maar eens de ladder opgeklommen, en ben begonnen aan de regenkant van ons huis (straatkant) om het houtwerk van de dakoverstek te behandelen.

Om te voorkomen dat de donkere verfdruppels die af en toe van de kwast afvallen, op de witte gevel terechtkomen, moest ik natuurlijk eerst de gevel afdekken met een oud zeildoek, en beneden in de inrit met een grote karton de tegels afdekken.

Niet te zien op de kleine foto, maar wel als je er op klikt om te vergroten, is het duidelijke verschil tussen het verweerde hout en de geverfde vlakken.

Boven de garagedeur is ook een venster, en daar kan ik met mijn ladder net niet boven komen, dus heeft mijn schoonbroer ’s avonds een langere ladder uit zijn schrijnwerkerij voorbijgebracht, zodat ik het stuk dakoverstek daar ook kon verven. Ik heb dan gelijk maar daar ook nog het ontbrekende stuk gaas op de dakgoot aangebracht, dat was het enige stuk dat eerder dit jaar oversprongen werd omdat ik er niet aan kwam.

Als het weer dan volgende week opnieuw wat droger wordt, zal ik deze gevel dan ook een nieuwe lik verf geven, want door de takken van de 2 dennebomen (die ik begin van dit jaar daar weggehaald heb) zie je toch dat de gevel hier minder wit is dan de rest van ons huis.

Vanavond vertrekken we voor een kort weekend op bezoek bij vrienden van ons. Morgen, Zaterdag, dus geen update van de website.

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Hubert

Ter herinnering hieronder nog een overzicht van de evenementen in de Oostkantons voor de rest van deze maand Augustus, begin September 2006:

20.08. – Bütgenbach
17de internationaal Mountainbike-Event. Mountainbike- en racefietstochten voor iedereen! 5de Euregio MTB-Cup (Cross-Country) Open.
Info: +32 (0)497/88 52 99

20.08. – Eupen
HAASte Töne?! – 12e Internationaal straattheaterfestival.
Info: Chudoscnik Sunergia VoE, +32 (0)87/59 46 20

20.08. – Lontzen
Feest in het dorp. Ambachtsmarkt, tentoonstelling van oude traktoren, muzikale animatie, kermis – de artisanale markt van Lontzen is een echt feest van de streek. Een bezoek is de moeite waard!
Info: +32 (0)87/65 26 29

26.08. – Hinderhausen
Country-avond. Met Mariona, Mister P., Zaal Boesges

26.08.-27.08. – Faymonville
Belgische goudzoekwedstrijd.
Info: +32 (0)80/67 90 02, users.swing.be/agab

Laatste Weekend Augustus – Wirtzfeld
De geruchten zijn schijnbaar waar: dit jaar géén “Saubrennen” in de heidehut in Wirzfeld. De organisatie heeft beslist minstens één jaar over te slaan.

02.09.-03.09. – Andler/Schönberg
Hill Climbing. Voor alle liefhebbers van de motor en van zenuwprikkelingen!
Info: V.V.V. Schönberg VoG, +32 (0)80/54 81 49, www.hillclimbing.be

Veel plezier.

Geplaatst in Knutselen, Oostkantons Events, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.