Zondag, 20 Augustus 2006

Vandaag begint de dag grijs, maar voorlopig nog droog.

Nadat we eindelijk een datum genoemd kregen waarop de eigenaar van ons gehuurde appartement in Egypte de sleutels ter plaatse kon overnemen (huurkontrakt loopt ten einde), hebben we een goedkope vlucht bij Condor kunnen boeken: we zullen begin September naar El Gouna reizen en kunnen daar dan Mike’s 30ste verjaardag dunnetjes overdoen.

Zoals ik al in een vorig bericht schreef zijn wij vrijdagmiddag op bezoek gegaan bij vrienden die wij al langer niet gezien hadden, om eens gezellig bij te kletsen.

Nadat hij gepensioneerd is, hebben zij een gezellig huisje voor hun tweetjes gebouwd aan een steile helling, en de kelder verdieping hebben zij gebruikt om een ruime fittness kamer in te richten met daarnaast een gasten verblijf.

(De foto’s van vandaag zijn gemaakt met mijn GSM toestel, de kwaliteit ervan is niet zo denderend…)

Maar het tofste in hun huis is zeker het overdekte zwembad van 10 x 4,5 meter in een hal die net zo groot is als ons hele huis…

De gelegenheid voor mij om mijn stijve spieren nog eens los te maken door een aantal rondjes te zwemmen, en tussendoor in de sauna te zweten, terwijl Brigitte zich eens goed kon uitleven aan de flipperkast…

Na een gezellig etentje hebben de dames zich dan teruggetrokken om bij een partij scrabble de hersens op te warmen, terwijl wij mannen beneden enkele partijtjes snooker gespeeld hebben (2:2).

Zaterdag na een lui ontbijt en opnieuw een rondje zwemmen zijn we kort na de middag dan terug naar huis gereden. Ik ben dan direkt weer de ladder opgeklommen om door te gaan met het verven van de dakoversteek.

Vanaf mijn ladder kon ik regelmatig naar de straat kijken, waar de hele namiddag oldtimers voorbij kwamen die deelnamen aan een grote oldtimer show in Spa, de Retro Folies de Spa.

Een oude Ford uit 1930 hield bij ons voor de deur met panne, en een aantal van de andere deelnemers stopten dan om te kijken of ze hulp konden bieden.

Met een stukje oude tuinslang kon dan de benzinetoevoer van de Ford gerepareerd worden…

Hieronder nog enkele stemmingsfoto’s die Brigitte heeft gemaakt van deze oldtimer file bij ons in de straat terwijl ik de laatste restjes verf heb opgebruikt (tussen de buien door).

Omdat de oldtimers zoveel tijd hadden verloren, zijn ze dan niet meer doorgereden naar St.Vith, maar teruggekeerd naar Spa.

Een youngtimer op een oldtimer…

Vandaag, Zondag, zouden er meer dan 1000 Oldtimers in Spa staan, en als het een beetje droog wil blijven, gaan we dan misschien eens kijken.

Maar daarover lees je dan hier morgen meer…

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Knutselen, Oostkantons Events, Zomer 2006.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Heb zoal kunnen merken dat je van old timers houdt.
  Stuur je via je persoonlijk e-post adres 2 echte “oldies”
  Dit zijn archief pelicules eind jaren ’20 begin jaren ’30 (omgezet met scanner Epson 4990Poto) met de “tuftuf club” naar de Gileppe ? Het merk automobiel ?? ’t is in ieder geval geen Minerva, maar toch een duur stukje mechaniek voor die tijd
  Jos

 2. Spijtig dat de oldtimers terug gereden zijn, bij ons in Atzerath hebben we er niks van gezien. Maar het lag mss helemaal niet op het parcours. …
  Afin, ik weet niet hoe het bij jullie gegaan is, maar bij ons heeft het gehageld tss 15 en 15.30 uur, echt verschrikkelijk.
  En Ron was weer in de tuin aan ’t werken en aan ’t terras, er moest nog een trap aangelegd worden om zo naar boven naar de tuin te gaan … waar volgend jaar waarschijnlijk dan een tuin huis komt staan.
  Ik zal enkele foto’s doorsturen ook van de hagelbui …
  Het was voordien 22 graden en erna 15, goed afgekoeld …
  groetjes
  Marlies

  Bij ons heeft het niet gehageld, maar er was zaterdag wel een onweer tussen drie en vijf, waardoor ik het werk tijdelijk heb moeten onderbreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.