Voor de Wieler-Fans: Eneco Tour (2)

Hier het vervolg van de Enecotour in Boonenville !!!, zo werd deze tour aangekondigd om kwart voor drie op VRT één.

Jammer genoeg zie ik door tijdgebrek (zie hierboven) vandaag géén mogelijkheid om Marlies’s foto’s in het artikel erbij te plaatsen, maar je vindt alle foto’s in ons foto album:

Wirtzfeld Gallery > Reisverslagen > Eneco Tour (Marlies Leynen)


Hier is Marlies haar verhaal:

Omstreeks 11 uur ben ik nog eens tot bij de aankomst plaats gegaan en daar stond de viproom, de commentator kabines van radio en tevee en de vaste camera klaar, zie afbeeldingen.

Verschillende huizen waren versierd, waaronder het onze. Daarvoor klom Ron in de venster om ons spandoek te bevestigen. De leukste supportertjes waren de kleinkinderen van een overbuurvrouw en fier waren ze. Onze Ron zelf had speciaal een Tom Boonen pet gekocht en zijn T-Shirt had hij al, dus even posseren.

Natuurlijk wordt onze Poulin op handen gedragen en kwam heel Balen op gang want in de namiddag werd het rumoeriger en rumoeriger, en kwam de koorts op gang. Het volk stroomt toe. Voor ambiance werd ook gezorgd een Hollandse fietsfanfare en een alternatief (vuilbakken, enz.) trommel ensemble (op aanhangwagen)kwamen voorbij. Voor de hongerigen en de dorstigen waren er friet- en hotdog kramen en een rollende tapinstallatie.
Enecotour hostessen delen petjes, krantjes en later regenjasjes uit …

Ik ben boven in de venster gekropen om tijdens de koers foto’s te schieten. Een fotograaf kreeg me in zicht zo boven ons spandoek en heeft een foto gemaakt.

Om 15.50 passeerden ze hier voor de deur, 20 minuten vroeger dan voorzien. Er lagen 7 renners voorop (zie foto) en er moest gejaagd worden.

Dus de laatste ronde van 15 km hier ter plaatse werd afgelegd tegen ongeveer 60 km/uur want Tom moest, zou en zal winnen.

Met het gevolg dat Tom toekwam om 16.10 uur veertig minuten vroeger dan op het schema voorzien.

Tegen de aankomst begon het zo hard te regenen dat ik niet de moeite gedaan heb om naar de aankomst plaats te lopen, temeer omdat er misschien wel 5000 mensen hier gepasseerd waren om gaan te supporteren.

Als de renners voorbij waren hebben wij verder gekeken op tevee. Iedereen die hier aan de brug blijven staan was, dus zo’n 200-300 meter van de aankomst plaats, zag natuurlijk niet wie won.

Dus wij, Ron en ik, zijn samen buiten gevlogen om te roepen dat HIJ het gehaald had. Iedereen juichte.

Deze avond om 18 uur zou er op de Markt in Balen gefeest worden, aangezien ik nog familie op bezoek heb kan ik moeilijk daar naartoe om verslag uit te brengen.

De laatste die de deur sloot in de Vip-room was onze schepen van Sport Dhr. Jos Stevens, en die vertrok rond vijf voor zes naar de Markt.

De rust is hier voor de deur teruggekeerd en akelig stil, omdat Balen centrum nog steeds verkeersvrij is.

En ondertussen is gemeente personeel ook al nadars terug aan ’t afbreken.

Geplaatst in Reisverslagen Lezers, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.