Woensdag, 23 Augustus 2006

Vannacht is het kwik in Wirtzfeld tot 6.5° C gezonken… binnenkort de eerste nachtvorst? Wat een zomer!

Deze ochtend begint bovendien erg mistig in Hoog België, maar volgens de weermannen zou het ook vandaag droog en misschien zelfs zonnig worden.

Dat zou me goed uitkomen, want na de reparatie van de dakpannen (zie gisteren) ben ik gisteren ook begonnen de gevel naar de straatkant af te plakken met kranten en plakband.

De gevel was wel nog behoorlijk wit, maar pas nadat ik begon met schilderen, kon je duidelijk het verschil zien en de noodzaak om de gevel een nieuwe lik te geven.

In de namiddag kregen we nog bezoek van familie uit Jamaica, maar na een half uurtje babbelen bij een kop koffie ben ik dan terug naar buiten gegaan om verder te werken en zoveel mogelijk van het droge weer te kunnen profiteren…

De straatgevel is nu bijna af, nu moet ik nog het grote raam van de woonkamer afplakken om het resterende gedeelte erboven en ernaast af te maken.


Voor de techneuten, ik gebruik een Robin verf op acrylbasis met afparel-effekt, zodat het vuil er zich niet meer zo snel op vast kan zetten. De verf wordt met een brede borstel opgebracht, omdat een verfroller niet in de diepe relief-groeven komt. Met een borstel kun je namelijk beter soppen…
Ik heb 10 liter emmers, maar die is veel te zwaar om aan de ladder te hangen. Dus doe ik steeds ca 1.5 liter in een kleinere emmer (breed genoeg voor de borstel) die dan gemakkelijker de ladder op te transporteren is. Volgens de gebruiksaanwijzing zou je 60-70 m2 met 10 liter kunnen doen, maar vanwege het relief verdubbelt mijn gebruik gemakkelijk.

Of ik ook de andere gevels een verf beurt geef, hangt ervan af hoe het weer de komende dagen is, volgens het weerbericht van VRT zou het tot eind Augustus regenachtig blijven, en daarna zijn Brigitte en ik dus op bezoek bij Mike in Egypte…

Ik hou het dus kort vandaag hier… er is nog veel werk te doen.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.