Donderdag, 24 Augustus 2006

We hebben schijnbaar in Hoog België geluk gehad, gisteren: ondanks de voorspellingen zijn de regenbuien nog niet tot bij ons gekomen, en ook deze ochtend rond 7.15 uur schijnt bij ons de zon nog. Het regenfront dat van West naar Oost trekt, schijnt er langer over te doen als gedacht.

Als je je afvraagt wat er veranderd is op onze webcam die over Wirtzfeld Valley uitkijkt: Jochen heeft gisteren zijn tentje afgebroken, want de komende dagen zou die alleen maar natter worden. Je ziet wel waar de tent heeft gestaan, want daar is het gras een beetje geel geworden, maar met de voorspelde regen de komende dagen zal dat ook wel weer snel groen worden.

Gisteren was een marathondag op de ladder: al rond zeven uur ’s ochtends ben ik begonnen het woonkamer venster af te plakken om de straatgevel van ons huis af te maken met het schilderwerk dat ik eergisteren was begonnen.

En omdat ik nog behoorlijk wat verf over had, ben ik dan maar doorgegaan met de gevel aan de voorkant.

Brigitte is dan nog een nieuwe emmer verf gaan halen, en tegen 20.00 uur was ook die gevel klaar.

Nu heb ik opnieuw verf over, dus dat betekent dat bij een volgende droge periode ook de muren aan de terraszijde een nieuwe lik verf zullen krijgen.

Waarschijnlijk is de rest verf daarvoor echter niet voldoende, dus moet er dan nog een emmer gekocht worden. En dat betekent dat dan ook de vierde muur gedaan moet worden.

Maar vandaag denk ik daar nog niet aan… ik zal braaf achter mijn computertje blijven zitten en verder aan de administratie werken, zodat mijn spieren een beetje tot rust kunnen komen, want die zijn dergelijke klimoefeningen niet meer gewend.

Toch is er een lichtpuntje bij dit werk: als onze gevel elke 20-25 jaar een lik verf nodig heeft, dan betekent dat waarschijnlijk dat het voor mij de eerste en de laatste keer was dat ik dit gedaan heb.

Want tegen die tijd loop ik tegen de 80 aan (zo God wil…). En dan zien jullie en ik mij niet meer de ladder opklimmen!

Nee, wat vliegt de tijd!
Internetaansluitingen bestonden in 1995 nog niet in de Oostkantons en in Juli 1995 hebben wij onze firma euregio.net nv gesticht die het mogelijk moest maken dat men hier in Hoog België aansluiting aan het internet vond kreeg lokaal telefoontarief. (De enkeling die toen al internet had, moest immers naar Brussel bellen).

We begonnen indertijd met 8 modempjes in onze centrale, die in verbinding stonden via een leased line naar Brussel, en als de negende klant inlogde, kreeg ie nog een bezettoon te horen… De modem snelheid lag toen rond 9.600 baud, wat dus niet erg snel was: moderne modems draaien op 56.000 baud… en tegenwoordig zit 95 % op ADSL dat honderden keren sneller is.

Vandaag is het precies 11 jaar geleden dat onze eerste website online gegaan is, die toen slechts uit enkele teksten en foto’s bestond met een aantal links naar de interessantste websites uit die tijd. Voor moderen websites: neem eens een kijkje op onze internet cooperatie www.talk2us.be

Ik weet nog dat ik 11 jaar geleden met mijn computer, een modem en een grote projector door diverse parochiezalen en café’s in de Oostkantons getingeld ben om de mensen te verbazen door live in te loggen op het world wide web en de voordelen te tonen van E-mail en discussiegroepen en ftp uploads…

Zoekmachines bestonden toen zelfs nog niet, het was pas enkele maanden later dat de zoekrevolutie middels Alta Vista begon. Daarover spreekt men tegenwoordig ook niet meer, het is alles Google en Yahoo! wat de klok slaat.

En toen onze advertenties indertijd beweerden dat niemand in de toekomst nog zonder internet zou kunnen leven, kwamen er boze lezersbrieven in de lokale krant van mensen die beweerden dat we met de duivel pakteerden en dit soort technische vooruitgang maar niks vonden.

Ondertussen weten we dat onze visie van toen waarheid is geworden en zitten we dagelijks met zijn allen op internet om te surfen, te chatten, te mailen, te googelen en te skypen.

En natuurlijk om het weer in Wirtzfeld te bekijken.

Veel plezier

Hubert

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

Eén reactie

  1. Jullie huis ziet er weer mooi uit, wij moeten bij ons huis in Herresbach nog 1 muur stukadoren en dan kan de “putz” erop, maar dat zal wel volgend jaar worden.
    als het blijft regenen gaan we binnen maar weer verder.
    groetjes vanuit holland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.