Vrijdag, 25 Augustus 2006

Ook vanochtend begint de dag mistig in Hoog België. Gisterenochtend heeft het geregend, en ben ik dus eerst in mijn kantoor bezig geweest.

Tijdens het middageten hadden Brigitte en Jochen nogal wat commentaar op mijn terugblik van het internet in mijn blog van gisteren: wat blijkt: Lycos had al een zoekmachine in 1994 en ook Yahoo! begon toen al websites te indexeren.

En ook de snelheid van de modems bleek al groter te zijn als ik gisteren schreef, maar ja wat wil je, onze eerste (niet-internet) Bulletin Board System draaide al in 1986, (twintig jaar geleden!) dus ik heb ongeveer alle soorten modems zien komen en gaan in de tussentijd, te beginnen bij zelfs 1200 en 2400 baud…

In ieder geval, Jochen heeft op de duitstalige support website van de firma een kompleet overzicht van de geschiedenis van euregio.net gepubliceerd onder deze link

Waaruit maar weer eens duidelijk blijft hoe snel de tijd vergaat en de techniek verandert. Daarover had Mies de Wolf nog een leuke bijdrage:

Je weet dat je in 2006 leeft als…

1. Je per ongeluk je paswoord ingeeft in de microgolf-oven…
2. Je in geen jaren “patience” gespeeld hebt met echte kaarten…
3. Je een lijst hebt van 12 telefoonnummers voor een familie van drie personen…
4. Je een e-mail stuurt naar de persoon van het bureau naast het jouwe…
5. Je reden om geen contact te houden met bepaalde familie of vrienden is dat ze geen e-mail adressen hebben…
6. Je je eigen oprit oprijdt en dan met je gsm belt om te zien of er iemand binnen is om de boodschappen mee uit je auto te laden…
7. Elke reclame-spot op tv een website vermeldt onderaan het scherm…
8. Je huis verlaten zonder je gsm, die je de eerste 20, 30 of zelfs veertig jaar van je leven niet gehad hebt, is nu reden om in paniek te raken en als een gek terug naar huis te keren om het verrekte ding op te halen…
10. Je ’s morgens opstaat en eerst online gaat alvorens koffie te zetten…
11. Je je hoofd schuin begint te houden als je glimlacht… : )
12. Dat je dit allemaal al knikkend en lachend leest…
13. Erger nog, je weet precies naar wie je deze mail gaat doorsturen…
14. Je zelfs te bezig bent om te merken dat er geen nummer 9 is op deze lijst….
15. Dat je zelfs terug gescrold bent om te checken of er inderdaad geen nummer 9 IS !
EN DAT JE NU MET JEZELF ZIT TE LACHEN….
Vooruit, stuur het maar door naar je vrienden, je wilt het toch zo graag !?

Op de regenradar voor Hoog België, zie link in het menu rechts onder (bij verkeersinformatie), tekende zich na het middageten een grotere opklaring af, zodat de verleiding te groot werd om de tijd niet te benutten voor het verder verwerken van mijn gevelverf.

Bovendien is de beste remedie, als je spierpijn hebt van een dag ongewend werken, de volgende dag gewoon verder te gaan met hetzelfde werk, dan heb je er minder last van dan als je stil blijft zitten….

Met de resterende verf was dan de muur van de slaapkamer aan de terraskant snel geklaard. Ook omdat ik het grootste deel van het werk vanaf de grond kon doen, en alleen het bovenste stukje op de ladder moest staan. Brigitte heeft dan nog een emmer verf gehaald, ik denk dat die voldoende zal zijn voor de rest van het huis.

De af en toe doorbrekende zon maakte het werken wel “oogverblindend”, zodat de buurvrouw de suggestie maakte om een zonnebril te gebruiken.

Ik heb dat dan maar niet gedaan, maar een van de zonneschermen neergezet die dan zijn schaduw op de witte muur wierp zodat ik beter kon zien waar ik verf moest strijken…

In de loop van de middag en avond kregen we dan toch nog enkele regenbuien, maar die hebben me niet er niet van weerhouden om verder te werken, af en toe kreeg het zonnescherm dan de funktie van paraplu om te vermijden dat de regen in mijn verfpot viel. Dankzij de grote dakoversteek is het grootste deel van de muur sowieso beschut tegen de regen.

Tegen acht uur ’s avonds was dan de hele terraskant geverfd.

Vandaag alleen nog de achterkant van het huis (maar die heeft slechts twee kleine vensters, dus veel muur). Wat nog een nadeel is: ik zal de hele dag op de ladder moeten werken, want deze muur is over de hele lengte te hoog om er vanaf de grond aan te komen.

Gelukkig ligt die kant wel op het Oosten, zodat eventuele regenbuien er geen vat op hebben, want de voorspelde regen vandaag komt pal uit het Westen. De regen zal dus grotendeels over mij heen waaien, want er is ook een sterke wind voorspeld.

Overigens beginnen bij ons aan de straatkant werken voor het leggen van stroomkabels in de grond, (in Wirtzfeld zijn op het ogenblik nog luchtleidingen), en een graafmachine begon gisteren bij elk huis een gat in de stoep te graven.

Ik heb Brigitte gezegd dat ze nog snel een paar foto’s moet maken van onze inrit, voor het geval de werkmensen ook door de betegeling van onze inrit beginnen te graven. Kwestie van bewijsfoto’s “ervoor” en “erna” te hebben als het niet weer netjes terug in orde komt. Je weet maar nooit.

Maar daarover vertel ik dan een volgende keer.
Iedereen een prettig weekend gewenst met hopelijk niet al te veel regen…

Hubert

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

2 reacties

  1. Ook een prettig weekend Hubert,

    De regen hebben wij deze nacht gekregen (hoop ik). Momenteel staat onze straat nog half blank maar de brandweer is aan het wegpompen.

    Groetjes uit Sint-Denijs-Westrem

    Bij ons heeft het daarnet nog eens (veel te hard) geregend, daar helpt de schaduwzijde van het huis ook niet, en moest ik toch een tijd lang binnen blijven…

  2. Hier hebben onze kinderen ( 4 & 7 jaar ) de ganse dag buiten gespeeld in een overwegend zonnig decor. En dan horen dat een 20-tal kilometer verder ( Deinze) de N43 afgesloten is wegens wateroverlast. Raar om dat te horen …

    Groetjes vanuit een zonnig Waregem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.