Maandag, 28 Augustus 2006

Het afgelopen weekend was vrij nat en fris in Wirtzfeld, en precies zo begint deze nieuwe week. Vandaag wordt er weer een heel pak regen verwacht, triestig voor de mensen die in Augustus vakantie gehad hebben en niet weg hebben kunnen gaan naar zonnigere oorden. Deze Augustus 2006 gaat de geschiedenis in als een van de somberste en natste maanden überhaupt.

Toch heb ik Vrijdag tussen de buien door, en steeds opnieuw kijkend naar de regenradar beelden op mijn computer, buiten de laatste gevel van ons huis kunnen schilderen, maar volledig afgekregen heb ik die niet op Vrijdag, daarvoor waren er te vaak buien die me dwongen op te houden met schilderen, ondanks dat ik aan de Oostkant van het huis heb gewerkt. De regen was te fel en te intens om op de ladder te blijven staan.

Zaterdag was het eigenlijk best nog een zonnige dag, en kon ik rustig doorwerken, en toen de gevel en de wand van het ingetrokken terras (met de laatste restjes verf van de derde 10-liter pot verf) en enkele kleinere detailwerkjes klaar waren, was er nog voldoende tijd over om het grasveld rond ons huis nog eens te maaien.

Wel kon dat niet in een keer gedaan worden, daarvoor was het gras te hoog en de grond te nat, maar ik heb het gras in ieder geval alvast een keer op de middelste stand af kunnen doen. Als het deze week nog eens droog wordt, kan ik het dan nog ens lager afmaaien, voordat Brigitte en ik vertrekken voor onze vakantie bij Mike, onze jongste, in Egypte.

De foto hieronder is geen zoekplaatje, dit is wat er over bleef van een van de twee pruimenbomen, nadat ik geprobeerd had de pruimen uit deze boom te plukken door de ladder er tegen aan te zetten en de hele boom toen is omgekieperd…

Beide pruimenbomen hebben altijd al erg losjes in de grond gezeten, en de andere boom is ooit al eens omgevallen, maar die hebben we indertijd nog recht kunnen trekken en is al jaren lang verankerd aan de coniferenhaag.

Deze is dus dit keer definitief omgevallen, en het bleek dat de boom bijna geen wortels had. Door de vele regenval was de grond dermate nat, dat het beetje wortels niet voldoende greep meer kon bieden. De boom is dusdanig scheef komen te liggen op de helling achterin onze tuin, dat er aan omhoog trekken geen denken meer was, en dus bleef er niets anders over om de pruimen vanaf de grond te plukken (één emmer vol) en daarna de boom klein te zagen en bij het brandhout te leggen. Brigitte heeft dan de pruimen ingemaakt voor later verteer.

Nadat Zaterdagavond de hele familie nog eens bij elkaar is gekomen vanwege de 6 weken dienst voor Opa Mathieu, is de Zondagochtend besteed aan de administratie en de namiddag rustig verlopen bij de open haard, een goed boek en het volgen van de Formule 1 races in Turkije op TV.

Voor veel mensen is de vakantie ondertussen afgelopen, ook ons andere kantoor wordt vanaf vandaag weer bemand, waardoor een groot deel van de telefoontjes die de afgelopen drie weken naar de kantoren in Wirtzfeld doorgeschakeld werden, nu terug bij onze support afdeling in het BRF gebouw in Eupen terecht komen.

Vandaag werk ik verder aan de boekhouding terwijl Brigitte de laatste dingen bij elkaar zoekt voor het pakken van de koffers komende Woensdag.

Geplaatst in Knutselen, Zomer 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.