Nieuwe website Gemeente Büllingen

Zoals beloofd dus hier nog iets meer over die nieuwe website van de gemeente Büllingen:

Ik vertel normaal gesproken niet zo veel hier op mijn website over hetgeen er in onze onderneming gebeurt, (kwestie van hobby en zaken zoveel mogelijk van elkaar te scheiden), maar vandaag maak ik toch maar eens een uitzondering…

Zoals degenen die regelmatig in onze streek komen wel zullen weten, is ons dorpje Wirtzfeld een onderdeel van de gemeente Büllingen, en we zijn er natuurlijk best trots op dat onze eigen gemeente ons bedrijf heeft uitgekozen voor de ontwikkeling van hun website.

Dat is niet zo evident, want in het verleden werden dergelijke gemeente websites jammer genoeg vaak door de een of andere beunhaas ontwikkeld, met alle gevolgen vandien.

Of sommige gemeenten gingen in het naburige buitenland shoppen, of nog erger, in het franstalige gedeelte, en dan zie je opeens op dergelijke websites dat deze “specialisten” geen gevoel voor de duitse taal hebben, en dan blameert de desbetreffende gemeente zich natuurlijk voor zijn eigen inwoners. Ik zal maar beter niet in detail treden…

De website van de gemeente Büllingen werd dus dit keer door de coöperatie Talk2Us ontwikkeld, en dat is een samenwerkend verband van ons eigen bedrijf euregio.net met een grafisch bureau uit St.Vith en een marketing specialist uit Eupen.

De nieuwe website van de gemeente Büllingen is vanaf nu dus online onder www.buellingen.be.

Daarom is het moeilijk om de oude versie nog te beoordelen, (die is ondertussen offline) maar hier zijn twee screendumps die het verschil duidelijk moeten maken:


De verouderde website links
en rechts de nieuwe modernere website van de gemeente Büllingen

Probeer er maar eens in te duiken, er staat al ontzettend veel informatie in, maar natuurlijk alleen in de Duitse taal, aangezien de officiële taal hier in onze streek inderdaad Duits is.

De hoofdmenu’s staan aan de linker kant en geven bij aanklikken nieuwe onderrubrieken vrij, terwijl aan de rechter kant de laatste nieuwtjes van de gemeente vermeld staan.

Het geheel is in een CMS (Content Management Systeem) opgebouwd, zodat de verschillende afdelingen hun eigen informatie snel en zonder voorkennis van website programmatie kunnen aanpassen zonder de layout afbreuk te doen.

Immers, net zoals jullie dat hier op de Wirtzfeld website meemaken, kan men zijn website bezoekers alleen aan zich “binden” indien men regelmatig nieuwe informatie brengt. Als je dat niet doet, dan wordt je website snel “uit het zicht, dus uit het hart”.

Geplaatst in Zomer 2006.

3 reacties

 1. Hallo Hubert

  Heb (tijdens de middagpauze) op de zaak even naar de “nieuwe” http://www.buellingen.be. gekeken.
  Oogt mooi en eigentijds.
  Volgens je bericht is de “oude” versie off-line.
  Ik log nu thuis in met een Mackske en…………..ik krijg enkel de oude versie .
  Dus heb ik het voordeel de oude versie eens te vergelijken met de nieuwe.
  Groeten en een prettige vakantie
  Jos

  Kan zijn dat je provider nog niet de nieuwe NS gegevens heeft geupdated, sommige doen dat slechts 1 x per 24 uur… wij hebben de NS gegevensd voor deze domainnaam deze middag omgeschakeld naar onze servers, maar zoals gezegd, als een andere provider nog de oude NS gegevens heeft, dan kom je inderdaad uit bij de konkurrentie met de oude site…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.