Donderdag, 31 Augustus 2006

Welkom op de website Wirtzfeld, een van de hoogst gelegen dorpjes in de Ardennen, in het Oosten van België, in het deel van België dat bij velen ook bekend is als de Oostkantons. Wirtzfeld ligt vlakbij de legerplaats Elsenborn en het stuwmeer van Bütgenbach, aan de rand van het uitgestrekte natuurpark Hoge Venen / Sneeuw-Eifel…

Vanochtend (temperatuur in Wirtzfeld is deze ochtend gezakt tot 2.5°C…) vertrekken Brigitte en ik voor een welverdiende vakantie naar Egypte, waar onze jongste zoon Mike woont. Het weer daar is een stuk warmer, zo’n 37°C overdag en 25°C ’s nachts, en de watertemperatuur is er in September nog altijd zo’n 29°C. Wat een verschil met het weer in België!

Omdat het echter niet zeker is dat wij dit keer opnieuw een goede Internet verbinding in Egypte zullen aantreffen, zal onze dagelijkse website update even een pauze moeten houden.

Maar:

Onze drie webcamera’s in onze tuin in Wirtzfeld blijven natuurlijk de aktuele beelden naar onze internet servers sturen, zodat je ook in de komende weken hier een korrekt beeld van de weersituatie in Wirtzfeld aantreft.

Sinds Juni hebben we ook een eigen weerstationnetje geïnstalleerd, en dat zal dag en nacht de temperatuur, luchtdruk en vochtigheid meten en hier op onze website publiceren.

En indien jullie reacties schrijven, zal Jochen deze af en toe lezen en vrijschakelen.

In het menu hier rechts vinden nieuwe bezoekers een schat aan interessante informatie over het weer, het verkeer, en natuurlijk nieuws vanuit Wirtzfeld, de evenementen in de Oostkantons, en veel wetenswaardigheden over Hoog België, de Ardennen en nog veel meer andere informatie plus een serie links voor je persoonlijke horoskoop en online spelletjes.

In ons archief kun je grasduinen uit meer dan 2.000 artikeltjes en reacties die onze lezers en ik hier sinds Februari 2005 hebben gepubliceerd.

 
klik om in te zoomen

En in ons fotoalbum vind je meer dan 5.250 foto’s die onze lezers en ik hier hebben gepubliceerd over onze prachtige Oostkantons, maar ook over onze hobbies en reizen naar diverse bestemmingen.

Elke foto kan bovendien als digitale wenskaart naar je kennissen en vrienden verstuurd worden: ga naar het foto album, zoek een foto uit, en klik op de link: “send an eCard to someone”.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om je nu reeds (opnieuw) in te schrijven op onze gratis sneeuwmailing, Seizoen 2006-2007, via de link Winter: snow-mailing.

Deze gratis sneeuwmailing stuurt gedurende de wintermaanden, maar alleen indien er sneeuw ligt, een klein E-Mail bericht om je attent te maken of, en indien ja, welke sneeuwpistes in onze streek geopend zijn.

De laatste jaren hebben we in Wirtzfeld tijdens de wintermaanden regelmatig tussen 20cm en 60 cm sneeuw gehad, een heel verschil met de rest van België.

Onze snow-mailing service bestaat al 10 jaar en is helemaal gratis, en er wordt dan ook sinds 1996 elke winter door duizenden sneeuwliefhebbers gretig gebruik van gemaakt. Het opgegeven E-Mail adres wordt alleen voor deze snowmailing gebruikt en gegarandeerd niet aan derden doorgegeven. Je hoeft dus geen angst voor spam E-mails te hebben.

Veel plezier en tot binnenkort dan maar weer…

Hubert (momenteel in Egypte)

De temperaturen in Augustus in Wirtzfeld:

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Herfst 2006, Zomer 2006.

2 reacties

  1. we gaan 31 maart naar trois points op paasvakantie mogen we nog sneeuw verwachten in deze periode
    groetjes nancy

    Nancy, ik zou er in ieder geval maar mee rekening houden… je weet tegenwoordig maar nooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.