Zaterdag, 23 September 2006

De dag begint in Wirtzfeld met lichte bewolking, maar volgens de voorspellingen zal er in de loop van dit weekend regelmatig een bui kunnen vallen.


De graafwerkzaamheden lopen ten einde

De graafwerkzaamheden voor de hoogspanningsleiding (zie gisteren) zijn ondertussen afgesloten, de sleuf in de stoep is weer dichtgegooid en wacht nu op een teerlaag, die waarschijnlijk volgende week wordt gemaakt. Zolang is de stoep bij onze inrit via zware staalplaten afgedekt zodat we toch binnen en buiten kunnen rijden.


De graafwerkzaamheden lopen ten einde

Gisterenmiddag heb ik ons grasveld twee keer gemaaid, het gras was te hoog (en te nat) om het één keer te kunnen doen. En het brandhout is nog niet geleverd, maar misschien komt dat vanmiddag in onze afwezigheid.


Grasveld is nu weer gemaaid

Want deze namiddag gaan we naar de receptie van een zakenvriend in Verviers.
Die receptie vindt plaats in het Chateau Peltzer.

Jochen had tijdens onze vakantie mijn oude cabriolet naar de garage gebracht, want in het internet had hij ontdekt dat er nu een extra steunbalk leverbaar is die de stijfheid van de carrosserie aanzienlijk kan verbeteren.


De nieuwe steunbalk in mijn cabriolet

Als je goed op deze foto kijkt, zie je dat de isolatiemat onder de motorkap is aangevreten door een marter, die zelfs een heel nest onder de motorkap had ingericht tijdens de vakantie, kompleet met steentjes en andere troep. Probleem als je je auto langere tijd ongebruikt buiten laat staan.

Als iemand een goed idee heeft hoe je de marters weg kunt houden onder je motorkap, dan hoor ik het graag van jullie…

Geplaatst in Herfst 2006.

2 reacties

 1. Geachte,
  Graag zou ik van u vernemen wat uw indruk is van Chateau Peltzer. Is dit meer een exclusief restaurant of kan men er ongedwongen in een gemoedelijke sfeer tafelen.
  Met vriendelijke groet,
  Luc
  Ps: zou het kunnen dat een marter uw auto heeft gebruikt als nestplaats

  Zeer exclusief, en dus ook de prijzen op een hoogstaand niveau…. En inderdaadn ik heb het opgezocht: het Duitse woord “Marder” heet in het Nederlands korrekterwijze “Marter”… bedankt!

 2. Naar ’t schijnt kan men in de auto een hoogfrequentie signaaltje installeren, zodat de marter wegblijft.
  Onze buurman hier in atzerath heeft dat laten installeren door zijn autodealer – of garage. Zij hebben ooit leidingen overgebeten door de marter zodat ze ’s morgens niet naar hun werk konden vertrekken.
  En naar ’t schijnt gebeurd dat vaak in de regio.
  groetjes
  Marlies

  Goed idee, ik zal mijn garagist ernaar vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.