Dinsdag, 26 September 2006

Vanochtend begint de dag grijs in Wirtzfeld, en deze nacht is er af en toe wat motregen gevallen.

Gisteren stond de hele dag in het teken van kantoorwerk om de liggengebleven administratie bij te werken. We hadden eigenlijk met de jaarlijkse dagtrip van de plaatselijke middenstandsvereniging willen meegaan, maar het thema dit jaar stond me niet zo aan: een bezoek aan de stad Luik. We komen daar regelmatig voor zaken en meetings, dus dat beloofde niet zoveel nieuws… Dan maar beter het kantoorwerk bijgewerkt.

Overigens, voordat wij zaterdag naar de trouwreceptie vertrokken, belde de man van het brandhout op om te vragen of het goed was dat hij ’s middags kon leveren.

Ik heb dan nog snel een plek op de weide naast ons huis met de grasmaaier gemaaid om te voorkomen dat het kleinere hout tussen het hoge gras verdwijnt:


En inderdaad, toen we ’s avonds naar huis kwamen lagen twee karrevrachten (ca 6 “festmeter”) netjes voor het tuinhuisje.


Zondagochtend dan vroeg opgestaan, en ondanks de heilige zondagsrust het hout onder het afdak van het tuinhusje en op paletten onder zeil opgestapeld voordat de voorspelde regen zou neervallen.


Zoals je kunt zient is dat dan ook nog net gelukt voordat het begon te motregenen. Omdat ik nog een beetje hout onder het afdak had liggen, en het nieuwe brandhout slechts 1 jaar gedroogd is i.p.v. 2 jaar, (vanwege de grote navraag tegenwoordig), zal ik eerst het hout onder het afdak opgebruiken omdat dat dus droger is en beter brandt.


Wat het brandhout dit jaar kost, weet ik nog niet, ik moet de faktuur nog binnenkrijgen, maar dat vertel ik dan wel een andere keer.

Wat de stookolie prijzen betreft, die zijn dus sinds begin augustus toch nog omlaag gegaan, en wel zo’n 7 eurocent per liter. Verkeerd gegokt dus…

Ik heb er verleden week al over bericht, maar ter herinnering nog even dit: Jochen heeft onlangs een nieuwe entertainment website online geplaatst in nota bene 11 talen: niet alleen in het Nederlands, maar ook English, Deutsch, Français, Español, Português, Italiano en ook nog in het Russisch, Koreaans, Chinees en Japans
De website heeft bovendien ook nog een WAP funktie (voor de GSM experts die via hun handy internetten). Hiermee kan hij theoretisch meer dan 3.3 miljard mensen in hun eigen taal bedienen…

Beslist eens gaan kijken: de site heet www.lovecalculator.be en je kunt er te weten komen of je partner wel goed bij je past…

Geplaatst in Herfst 2006.

Eén reactie

  1. Hubert,

    Wat zijn ” festmeters’? Komt dat overeen met een ‘sterre’ ? Ik ben benieuwd wat u voor 6 festmeters betaald hebt, bij ons hier in vlaanderen schommelt de prijs voor een sterre tussen de 50 en 80 € en dan nog niet eens droog brandhout ,want dat is niet meer verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.