Donderdag, 28 September 2006

Vandaag zal volgens de weersvoorspellingen een periode van erg wisselvallig en regenachtig weer beginnen. Alhoewel dat gisteren al op enkele plaatsen in België geregend had, is het bij ons in Wirtzfeld na het optrekken van de ochtendmist niet het geval geweest.

Ik heb zelfs gisterennamiddag nog eens een keer het gras gemaaid, omdat het sinds afgelopen week alweer behoorlijk gegroeid was. Ik wil het namelijk niet te lang laten worden voor de winter, maar je weet nooit vantevoren hoe lang het nog zal blijven groeien. Bij ons is het normaal gesproken nu wel welletjes, maar door het natte maar warme weer groeit het dus bij ons deze herfst toch langer dan gewoonlijk. Bovendien kan de grasmaaier ook de neergevallen bladeren (van de bomen die bij de buurman staan) van het grasveld opzuigen en door te maaien probeer ik dus zoveel mogelijk onraad van het gras weg te houden.

Wat waarschijnlijk ijdele hoop zal zijn, want zogauw als het regent zullen de bladeren die daarna neervallen zich opnieuw veranderen in een natte troep die alleen met de hark weg te halen is.

Overigens heb ik gisteren ook de rekening gepresenteerd gekregen van de levering brandhout voor de open haard. De prijs in onze streek ligt nu bij 60 EUR per festmeter, en die maateenheid noemt men schijnbaar in het Nederlands een “sterre“. Het is in ieder geval de maateenheid die gebruikt wordt bij houtverkopen. Volgens de leverancier (die niet genoemd wenst te worden) is er inderdaad een nijpend tekort aan brandhout, en hij neemt geen nieuwe klanten meer aan omdat hij amper zijn oude stamklienteel kan bedienen. Vanaf nu spreken we dus niet meer over brandhout, maar over brandgoud… want het is behoorlijk duur geworden!

Deze namiddag moet Jochen naar de Volvo dealer in Welkenraedt voor een kleine reparatie. Alhoewel zijn leasing kontrakt voorziet dat hij recht heeft op een huurwagen, krijgt hij die dit keer niet, de garagist heeft te weinig wagens ter beschikking. Over Service gesproken…

Daarom moet ik dus meerijden om Jochen dan in de tussentijd naar ons kantoor in Eupen te brengen zodat wij tenminste onze tijd daar goed kunnen benutten. Het is tegenwoordig een zeldenheid dat ik nog op ons kantoor in het BRF gebouw in Eupen op bezoek ga, maar onze medewerklers komen ook af en toe naar het kantoor in Wirtzfeld, dus ze zijn niet uit het oog.

Mijn oude volvo cabrio heeft binnenkort nieuwe remmen nodig, maar die ga ik dus niet meer bij mijn oude dealer halen, maar bij een nieuwe volvo dealer die zich nota bene 25 km dichter bij Wirtzfeld heeft gevestigd. De regelmatige lezer heeft al vroeger ontdekt dat ik niet meer zo te spreken ben op mijn oude volvo dealer in verband met de geheimzinnige verdwijning van mijn bandenprofiel na opslag van de zomerbanden (8000 km gelopen) tijdens de winter bij hen in de garage…

Vanavond gaan Jochen en ik nog naar een referaat in St.Vith over “14 methoden hoe je als zelfstandige geld kunt besparen door bepaalde kosten door je zaak te laten betalen…” Benieuwd welke mazen in het net ze nu weer ontdekt hebben. Ik zal er dan hier morgen meer over vertellen. Waarschijnlijk zitten de heren van de belasting inspektie ook in de zaal om zo te weten te komen wie zich over dergelijke feiten laat informeren…
Het leven is een soap!

Stay tuned!

Geplaatst in Herfst 2006.

4 reacties

 1. En als je zelf niets van auto’s kent (buiten het gewone kleine onderhoud) ben je snel door een dealer in het ootje genomen. En ik spreek van ondervinding 😉

  Groetjes Steve

  We hebben deze namiddag zelf de ruitensproeier volgemaakt met antivries… benieuwd of ze het dit keer toch weer op de faktuur zetten, terwijl het duidelijk niet nodig was…

 2. Hallo Hubert

  Onderhoud van je wagen bij de “dealer” is makkelijk 10 tallen %ten hoger dan bij de vakman. Hoe de is de “dealer” dan geen vakman ? Ja op zijn gebied (dus verkopen) en sleutelen aan specifieke motor. Fabrikanten leggen de “dealer” de gouden eieren in de mand door electronica ter beschikking te stellen die een “niet dealer” amper kan kopen . Problemen met batterij, starter, airco, banden , koestwerk enz.. waar gaat de “dealer” naar toe. Juist naar de specialisten. Ieder moet zijn winst hebben, dus betaal je als eindgebruiker de winst van de “dealer”. Vergelijk maar even wat een olie- en filterwissel kosten bij een laten we zeggen koopcenter garage. En de gebruikte olie en filter zijn in kwaliteit niet te onderscheiden. En terwijl je met of tegen de zin met moeder de vrouw inkopen doet, of je rustig met volle zin het cafetaria bezoekt , wordt je wagen behandeld. Ook deze oliewissel laten afstempelen in je onderhoudsboekje.
  En ja die truk met de ruitenwisser shampoo , zum k…….zen. Voor die prijs koop je een jerrycan van 5 liter in het koopcenter.

  Groetjes
  Jos

 3. Ik dacht dat het brandhout in de Ardennen en de Hoge Venen spotgoedkoop was, er is daar toch hout genoeg? Maar het is inderdaad brandgoud geworden in plaats van brandhout, dat heb je goed gevonden Hubert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.