Herfstwandelingen voor fijnproevers in de belgische Oostkantons

Sinds de aanvang van de zomer organiseren de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons en het Toerismebureau van Bütgenbach de „Gourmet Tour“, een wandeling die de beide plaatsen, Bütgenbach en Nidrum verbindt, onderbroken door culinaire haltes in 5 verschillende restaurants.

De V.V.V. van Manderfeld stelt alle zaterdagen en zondagen van oktober een wandeling voor waarbij een volledige maaltijd, ontbijt inbegrepen, wordt opgediend gedurende de etappes in 3 restaurants van de omgeving. Dit zal de gelegenheid zijn om de hoge vallei van de Our, in haar prachtig herfstkleed, te ontdekken, met verschillende architecturale schatten onderweg.

Wild-Gourmet-Tour in Bütgenbach

Naar aanleiding van het succes van de « Gourmet-Tour » in Butgenbach, die reeds aan zijn 3e uitgave toe is, zullen ook dit jaar de lekkerbekken hun gading krijgen tijdens de gastronomische en tevens sportieve wandelingen. Het aanbod in Bütgenbach wordt uiteraard behouden en zelfs verrijkt met een nieuw traject en nieuwe culinaire specialiteiten.

in Bütgenbach

1.000 deelnemers in 2004, meer dan het dubbel in 2005: ziedaar het resultaat van de Gourmet-Tour in Bügenbach. Er is dus geen reden om te twijfelen, de formule bevalt. Dit is zeker zo, omdat ze gemakkelijk te doen is en attractief is inzake kwaliteit/prijs. Een winnende ploeg wordt niet op kant gezet dus moet de tafel, ook dit jaar opnieuw worden gedekt.

Meer van Bütgenbach

In oktober en november is het de beurt aan de « Wild-Gourmet-Tour ». Dit zal de gelegenheid zijn om de specialiteiten op basis van wild te proeven tijdens de 5 gastronomische haltes op het parcours: Hotel Vier Jahreszeiten in Nidrum (Aperitief van het huis met 3 hepjes), Hotel Au Printemps in Nidrum (Feuilleté van bospaddestoelen), Pizzeria Bacco in Nidrum (Wildhamschotel), Restaurants Brüls in Bütgenbach (Hertsaltimbocca met lintnoedels en groentensoufflé), Hotel Bütgenbacher Hof in Bütgenbach (Dessertvariaties met chocolade).

Om de deelnemers de gelegenheid te geven hun wagen te bereiken in Bütgenbach voor het vallen van de avond, is de wandeling zo georganiseerd, zodat de hoofdschotel en het nagerecht gebruikt worden in de twee restaurants in Bütgenbach, die gelegen zijn in de onmiddellijke omgeving van het Toerismebureau en de parking.

Eigenlijk begint de dag rond 11 uur om te eindigen rond 16 uur, maar de soepelheid van de formule laat u toe uw eigen tijdsindeling te volgen. De formule, die de documentatie en alle schotels omvat kost 40,-€ (zonder dranken).

Voorafgaande reservering (vooral voor groepen) is gewenst bij de V.V.V. Bütgenbach (+32 (0)80/44 63 58).

Our-Gastro-Tour in Manderfeld

De V.V.V. van Manderfeld stelt alle zaterdagen en zondagen van oktober een wandeling voor waarbij een volledige maaltijd, ontbijt inbegrepen, wordt opgediend gedurende de etappes in 3 restaurants van de omgeving.

Dit zal de gelegenheid zijn om de hoge vallei van de Our, in haar prachtig herfstkleed, te ontdekken, met verschillende architecturale schatten onderweg (met name de mooie oude kapel van Krewinkel, volledig gerestaureerd en omgebouwd tot expositieruimte voor religieuze kunst).

in Manderfeld

De wandeling bestaat uit 2 trajecten. Zij is ook toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De wandelaars worden uitgenodigd om onderweg deel te nemen aan een quiz die er in bestaat foto’s te herkennen. De briefing en de overhandiging van de nodige documenten zullen plaats hebben tijdens het middagmaal en de antwoorden zullen verbeterd worden tijdens het avondeten. Talrijke prijzen zullen de gelukkige winnaars belonen op het einde van het seizoen.

Na het ontbijt in het hôtel des Ardennes leidt een eerste trajet naar Weckerath (6,2 km) waar het aperitief gevolgd door een gemengde sla met warme geitenkaas zal worden opgediend in Bistrot Hotel Paulis.

Het tweede gedeelte van de wandeling (5 km) omvat een lus langs Duitsland (Verschneid) vooraleer terug te keren naar Manderfeld (deze kan met 3 km worden ingekort). In het Hotel Eifeler Hof wordt de hoofdschotel -wildpeper met garnituur – opgediend.)

De formule kost 35,-€ p.pers. (zonder dranken). Kinderen onder de 10 jaar betalen ter plaatse voor wat ze hebben besteld.

Voorafgaande reservering is gewenst bij Corinne Robert op +32 (0)80/54 88 35.

DIENST VOOR TOERISME VAN DE OOSTKANTONS
Mühlenbachstraße 2 – Postbus 66 – B-4780 St. VITH
Tel.: +32 (0)80/22 76 64 – Fax: +32 (0)80/22 65 39
www.eastbelgium.com[email protected]
Geplaatst in Herfst 2006, Oostkantons Events.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.