Flappen Tappen…

Zoals ik al eerder schreef, waren wij Zondagmiddag in Maastricht op familie bezoek. Een van de nieuwe nederlandse uitdrukkingen die ik erbij geleerd heb is “flappen tappen“.

Onze nederlandse lezers zullen zeker weten wat daarmee bedoeld wordt.

Maar weten onze Vlaamse lezers dat ook?
Graag jullie ideeën hier als commentaar plaatsen…

Drie uur ’s middags: ik was deze ochtend voor de zaak onderweg, dus kon ik de andere reakties niet goedkeuren, ondertussen zijn er dus meerdere die het goed geraden hebben: geld uit de automaat trekken!

Geplaatst in Herfst 2006, Wist je dat...?.

6 reacties

 1. Het meest voor de hand liggend vind ik: moppen tappen. Het zou ook wel pannenkoeken bakken kunnen zijn. Geen flauw idee…

  Nee, zo eenvoudig is het niet…!

 2. Ja, als ik juist zit tenminste: geld uit de muur halen !!!
  Mijn dochters zeggen dat …
  en ik vind het leuk gevonden zelfs …
  groetjes,
  Marlies

 3. Ik dacht dat ‘flappen’ ook wel gebruikt wordt voor geldbiljetten. En ‘tappen’ daarbij denk ik, naar analogie met bier tappen, aan ‘een gedeelte van een voorraadvat afnemen’. Volgens mij is flappen tappen dus geld afhalen aan een bankautomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.