Dinsdag, 3 Oktober 2006

Deze ochtend zwaar bewolkt en een beetje motregen in Wirtzfeld.

Gisteren was ik onderweg met Jochen vanwege een meeting met een leverancier. De kellner in het restaurant waar we ’s middags een lunch genomen hebben vertelde, dat vanaf 2007 het verboden zal zijn te roken in restaurants en café’s waar ook iets te eten te verkrijgen is… Daar heb ik wel iets gemist in de pers, of is dat thema in België behandeld geworden terwijl ik eerder dit jaar weer eens in Egypte was (waar er dus helemaal geen rookverbod is…)?

Wat vinden jullie van het komende totale rookverbod in de belgische horeca? Niet dat we er iets aan kunnen veranderen, maar toch graag jullie opinie…

Geplaatst in Herfst 2006.

5 reacties

 1. Hubert,

  Ik heb dit thema het laatste jaar regelmatig zien opduiken in de kranten, en dan terug een hele tijd niets meer.
  Ik persoonlijk vindt dat dit in een restaurant moet kunnen, echte rokers kunnen altijd even buiten gaan
  of in een veranda.
  Wat een gezellig café betreft heb ik er geen probleem mee dat er gerookt wordt, er zijn er (althans bij ons in het Gentse) al zoveel die verdwijnen en een totaal rookverbod zou dit drastich verergeren, denk ik.
  Een alternatief zou er misschien in bestaan dat ze er een privé zaak van maken, om de wet te omzeilen.

  Vriendelijke groeten,

  Gaby (ik ben een niet roker, maar heb er geen probleem mee dat naast mij met mate gerookt wordt).

 2. Totaal rookverbod in restaurants en cafés is iets wat ik 100% steun. Eindelijk zal ik dan ook eens de mogelijkheid hebben om ongestoord te kunnen genieten van mijn consumaties en zal ik ook veel meer op café of restaurant gaan dan nu het geval is.

  Trouwens in Ierland bestaat dit verbod reeds een tweetal jaar en men heeft daar vastgesteld dat geen enkele pub of restaurant failliet gegaan is door deze maatregel, integendeel er zijn er zelfs nog bijgekomen.

 3. Voor mij moet er geen totaal rookverbod komen in restaurants en cafés. Een afgesloten ruimte voor rokers en niet rokers zou ik een betere oplossing vinden.Ik ben er wel tegen dat men rookt waar men aan het eten is.

 4. Hallo Hubert
  Op café bezoek gaan is (gewoonlijk) een sociaal gebeuren. Je zoekt er je vrienden, medestanders op en drinkt gezamenlijk een glas. Een café zonder rokers ? ’t Is als een café zonder bier. Geen bier = geen klanten. Geen (ge)rook , juist = geen klanten.
  Ben voor 8 jaar van dag op dag moeten stoppen met roken en heb niets tegen rokers op café.
  Laten we sociaal blijven of moet men tegenwoordig over verdraagzaam spreken. Zolang de rokers de overige stamgasten niet als blaaspaal aanzien en zolang de waard voor aanvoer van frisse lucht en afvoer van rook zorgt heb ik geen probleem met rokers.
  Op restaurant ligt dit anders. ( De dikke sigaar van Heer Oom naast mijn vidéke, neen liever niet)
  Waar zijn de tijden dat alles mocht en niemand de anderen de wet stelde. Je voelde je ergens niet lekker, dan ging je naar een plaats waar je je beter voelde.
  Mmmmmm ik heb er dorst van gekregen. Snel een “Koningske” gaan drinken.
  Gezondheid !
  Jos

 5. Om heel precies te gaan: de wetgeving zegt dat in zaken waar voeding méér dan 30 procent van de omzet bepaalt, het rookverbod geldt. Een café waar je een snack kan eten, zal hier dus niet zo snel in omvat zitten. Wat mij betreft kan het rookverbod zowel in cafe als restaurant. De idee dat het met een sigaret gezelliger is, is maar een idee, volgens mij.
  Groeten,

  Roel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.