Donderdag, 5 Oktober 2006

Ook vandaag zullen er weer regelmatig regenbuien zijn.


Herfstkleuren in onze tuin

Gisteren was het de hele dag vrij fris in Wirtzfeld, de temperatuur is niet boven de 12°C uitgekomen. Mijn verwarming in het kantoor heb ik aan moeten zetten, want bij langer stilzitten is het zonder verwarming niet meer te doen. En de open haard brandt ’s avonds sowieso.


Nog zijn de bomen relatief groen

De afgelopen dagen hebben nogal wat mensen hun (soms controverse) reacties hier afgegeven op de thema’s van de dag.


Zaadtrossen aan de Elzen bij ons tegenover

Als me vandaag niets beters te binnen schiet, dan lees je nu over een thema dat vooral voor de mannen bestemd is: mij viel weer eens op dat ik, als ik mijn schoenveters vastknoop, er een dubbele knoop van maak, om te voorkomen dat de veters zich zouden lossen.

Waarschijnlijk een overgebleven trauma uit mijn jeugd? Zijn er nog meer mannen onder de lezers die hun schoenveters niet alleen knopen en een strikje maken, maar dan daarbovenop nog eens een extra knoop leggen? Graag jullie reacties!

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

 1. Hallo,

  Ik ben ook eentje die zijn schoenveters dubbel knoopt.
  Meestal tegen het loskomen, maar ook omdat ze soms wat te lang zijn.
  Tijdens mijn legerdienst kreeg ik eens een kleine werkstraf omdat mijn veter los zat terwijl ik op wacht stond.
  Ik was toen 19 jaar, nu ben ik 60 en nog steeds leg ik de veters in een strikje met een knoop er bovenop.
  Groetjes,
  Marcus

 2. Gegroet Hubert
  Uit gemakzucht leg ik gewoonlijk slechts 1 knoop.
  Als de knoop dan toch los komt, hangt af van schoen tot schoen, of zou het van de veters afhangen, dan leg ik een dubbele. Net als bij Marcus legde ik vroeger (na legerdienst) een dubbele knoop, en bind ik de lange veters van mijn stapschoenen eerst rond het bovenste deel van de hoge schoen. Ook al opgemerkt dat veters loskomen aan dezelfde voet (bijvoorbeeld links en niet rechts) ? Hoe zou dat komen ?

  Waar zijn de podologen onder ons?

  Groeten
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.