Vrijdag, 6 Oktober 2006

Vandaag wordt opnieuw een regenachtige dag, maar de vooruitzichten voor het weekend zijn vrij optimistisch, met Zaterdag alleen nog enkele buien in het Oosten, en Zondag praktisch overal droog. Ook de temperaturen doen het nog best aardig dit weekend.

Gisteren heeft bijna de hele dag een verkeerde datum geprijkt op ons dagelijks website artikel, zonder dat dit opgemerkt werd door onze lezers… Ik had immers 5 September geschreven in plaats van 5 Oktober… Rond 16.00 uur heb ik dat gisteren dan verbeterd…

Omdat we nu toch langzamerhand moeten beginnen na te denken over de naderende winter, en in de wetenschap dat het weer dit jaar beslist niet meer veel beter kan worden dan het op het ogenblik is, heb ik nog een beetje gewerkt aan een kleine verbetering van de webcam die uitziet over het dal:


Enkele betonblokken die ik nog liggen had, heb ik losjes op elkaar gezet, met een aanduiding van de hoogte van de blokken… Als er dan sneeuw komt deze winter, kun je dus ook op deze webcam kijken hoe hoog de sneeuw ligt.
Bovendien zie je dat erg duidelijk omdat de stenen trapsgewijs liggen en er op elk trapje dus ook sneeuw zal liggen (als die tenminste niet weggewaaid wordt).

Maar terwijl ik nu naar de foto kijk, weet ik eigenlijk niet of dit wel juist is? Moet ik niet nog een laag stenen onder de onderste laag leggen, zodat het getal 20 nog zichtbaar is als er 20 cm sneeuw ligt, en de 40 zichtbaar is als er 40 cm sneeuw ligt, etc….?

Of snappen jullie dat, als je de 20 niet meer ziet, dat er dan 20 cm sneeuw ligt??

Dilemma!

Wat vinden jullie…??

Update deze ochtend: de stenen zijn nat van de regen en zien er daardoor donkerder uit dan gisteren. Gevolg: de zwarte letters zijn nog maar amper te lezen op de webcam.


Ik denk dat ik dit systeem nog maar eens moet overdenken. Witte achtergrondverf op de stenen gaat niet, dan zie je de blokken niet tegen de sneeuw afsteken…

wordt vervolgd…

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

 1. Hubert,
  Volgens mij weten je trouwe klanten wel hoe het in de haak zit, als 20 niet meer te zien is door de sneeuw, weten we dat er 20 cm ligt he. Alleen gaat het volgens mij een beetje een vertekend beeld geven omdat rechts de vlakte is en als er wind is, waait volgens mij de sneeuw tegen de stenen een beetje omhoog.
  We zullen de voorkant dus moeten bekijken en niet de zijkant.
  Ik vind het weeral leuk gevonden …
  En voor alle zekerheid is er toch ook de meetlat zeker …
  We moeten maar content zijn … haha … ’t is al goed zo …
  Bedankt voor al die moeite die jij trouwens doet …
  groetjes
  Marlies

  ik denk er nog verder over na…

 2. Hubert,

  Het idee van de stenen is nog zo slecht niet, op de eerste foto toch, op de tweede foto is het inderdaad al minder, en wat als er meer dan 60 cm sneeuw ligt? dan zijn de stenen niet meer te zien en is het raden naar de sneeuwhoogte, het kan dan evengoed 20 of 70 cm zijn.
  Voor ons steekt het niet zo nauw, als er maar voldoende en lang genoeg sneeuw ligt is het voor iedereen goed, de toeristen en zeker de horeca, maar ik vraag mij af hoe de inwoners van de ondergesneeuwde dorpen er zelf van denken, wekenlang sneeuw en kou.

 3. Hallo Hubert
  In de scheepvaart gebruikt men voor het aanduiden van de doorvaarhoogte onder een brug de omgekeerde peilschaal.
  Staat het water hoog, dan ziet men bv. het peilmerk van 1 meter (doorvaar)hoogte. Is het water gezakt dan ziet men een hoger getal.
  Zoals je reeds aangaf is het plaatsen van bijkomende onderstenen een oplossing, je dient dan wel je hoogte streepje onderaan het getal te trekken en niet erboven.
  Opwaaiende stuifsneeuw is een mogelijke vervalser. Muurtje met de kop in de oveheersende windrichting.
  Groetjes Jos
  PS : zend je via je e-postadres een tekening van de omgekeerde peilschaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.