Zoek een nieuwe Digitale Camera

Ik ben op zoek naar een nieuwe digitale foto camera in middenklasse prijslevel (tot 1.000 EURO) met aparte lenzen. Wie van onze lezers deelt zijn/haar ervaringen?

Als reaktie hieronder of als privé email rechtstreeks aan
[email protected]

Geplaatst in Herfst 2006.

3 reacties

 1. Ik heb een Canon EOS 350D . Dat is een 8 megapixel reflexcamera met verwisselbare objectieven. Ik heb die gekocht in “kit” met 2 zoomlenzen erbij (een 28-55 en een 55-200). Ik ben daar zeer tevreden over, vooral het feit dat het een digitale reflexcamera is, je ziet effectief wat je gaat fotograferen. Hij zit wel ietsje boven jouw budget.
  Philip Van Landuyt
  PS: Er is een nieuwe versie uit , de EOS 400D, mischien kan je de 350 nog vinden voor een prijsje.

  Bedankt Philippe, ik zal hem vergelijken met de tips die ik epr email binnenkreeg van andere fotografen

 2. Dag Hubert,

  Ik heb nu ruim een half jaar een NIKON D70s, en ben daar zeer tevreden over. Ik heb dit toestel aangeschaft na veel wikken en wegen, samen met een andere colllega van het werk. Ook op aanraden van een vriend die fotograaf is, heb ik mijn keuze laten vallen op de nikon.
  Maanden heb ik reviews gelezen, over canon en nikon. Beide toestellen a volonté getest en dan heb ik toch voor nikon geopteerd, voor mij lag de D70s beter in de hand. De canon is compacter.
  De beelden die ik schiet zijn prachtig, gezien de vele instelmogelijkheden dat dit toestel aan boord heeft tov de canon. Standaard had ik er de 18-70 lens en een ULTRAII CF card erbij.

  gr,
  Steven

 3. Spijtig genoeg lees ik dit nu pas…
  Sinds enige jaren gebruik ik digitale reflex camera’s. Wat begon met een Canon EOS 300D is ondertussen al een goed uitgerust Nikon D200 semi professioneel toestel geworden. Gezien het feit dat ik zowel met Canon als met Nikon werk (of gewerkt heb) kan ik U het volgende aanraden:

  De Nikon D80 is de opvolger van de beroemde Nikon D70 / D70s. Het kleine broertje van de D200 erft veel eigenschappen van z’n grote broer. Zo delen ze ondermeer dezelfde (Sony) sensor. Toch zijn er enkele verschillen tussen beide toestellen. Je kan een uitgebreide EN objectieve beoordeling van de Nikon D80 vinden op onderstaande site. Op diezelfde site zijn ook talrijke beoordelingen terug te vinden van andere toestellen.

  http://www.dpreview.com/reviews/nikond80/

  Toch 1 minpuntje: Sinds Nikon alles in eigen beheer overgenomen heeft in de Benelux is de service stukken minder tov van vroeger toen De Beuckelaer importeur was voor Belux.

  Als je een goede winkel zoekt dan kan ik je volgende winkel in Duitsland aanraden: http://www.topfoto-online.de De zaakvoerder spreekt naast Duits ondermeer zeer goed Nederlands 😉

  Als je nog vragen hebt kan je uiteraard nog bij mij terecht 😉

  Mvg,

  Stijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.