Donderdag, 12 Oktober 2006

Vandaag zal het af en toe wat kunnen regenen. Maar voor de rest van het weekend worden er weer zonnige perioden en hogere temperaturen verwacht.

De afgelopen dagen ben ik aan het overwegen of ik op de weide achter ons huis niet een en aantal berken en beuken en snelgroeiende populieren zou planten. Deze weide is ca 5000 m2 en was tot nog toe verpacht, maar de veehouder is nu gepensioneerd en er zullen dus geen koeien meer in die weide komen.

We kunnen wel de grasafsnit verpachten (dan komt er iemand twee keer per jaar het gras maaien voor hooi), maar met de huidige hout prijzen is het misschien goed een beetje in de toekomst te denken, niet perse voor ons, maar voor de kinderen of (eventuele) kleinkinderen…
Met het tempo van de stijgende houtprijzen zijn een paar honderd berken en beukenbomen beslist een goede investering op lange termijn. OK, de beuken zullen pas over 30 of 40 of 50 jaar te gebruiken zijn, maar de berken kunnen al over 20 jaar gerooid worden…. De populieren groeien sneller. Bovendien ligt die weide gunstig in de wind, zodat de bladeren ervan niet bij ons in de tuin zullen waaien.

Hier komt dan weer een vraag voor jullie: Is het korrekt dat de herfst de beste planttijd is voor berken en beuken en populieren en wie heeft daar al ervaring mee gehad? Wat kosten tegenwoordig jonge berken, populieren en beuken? Hoeveel afstand tussen de bomen? Graag jullie reakties?

Zoals ik al gisteren meldde, vertrekken wij vandaag voor enkele dagen verblijf in de nederlandse provincie Zuid-Holland en zullen zowel Rotterdam als Den Haag bezoeken.

Meer daarover dan hier als we terug zijn.

Hieronder als troost enkele impressies uit onze tuin, gemaakt met mijn gsm: de herfstkleuren beginnen zich te manifesteren…


klik om in te zoomenIedereen een prettig weekend gewenst!

Geplaatst in Herfst 2006.

Eén reactie

  1. Hubert,
    Er is een mooi item op BRF tevee, boeren golven in hun weilanden. Leuk … een balletje proberen in een emmer te golven met een mooie stick, de onderkant van de stick is een houten klomp bevestigd aan een steel.
    Zo worden de weilanden op een creatieve manier gebruikt met de ganse familie, op een zonnige zondag.
    Echt een prachtige reportage vind ik het.
    Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.