Woensdag, 18 Oktober 2006

Vandaag wordt er in de loop van de dag af en toe wat regen verwacht vanuit het Westen. De temperaturen blijven nog redelijk zacht voor de tijd van het jaar.

Gisterenmiddag heb ik nog wat in de tuin gewerkt: een grote struik die vooraan op de hoek van de inrit stond, heb ik nu verplaatst, want die nam bij het buiten rijden teveel zicht weg van de straat. Je moet profiteren van het goede weer zolang het kan.

Dat denkt Defensie ook, want sinds enkele dagen scheuren er de hele dag gevechts straaljagers boven de Oostkantons, die schijnaanvallen doen op het militaire schietterein van Elsenborn, naast Wirtzfeld. Een lawaai van jewelste. En wat dat een geld moet kosten… Om arm van te worden.

Gisteren was het ook de Dag van de Armoede. Een ernstig thema, dat ook in het VRT journaal werd aangekaart. Men maakte er melding van dat op het stadhuis van Ronse enkele geknoopte lakens aan het balkon werden opgehangen, als symbool “om de armoede te ontvluchten…”. Ik heb altijd al geweten dat ambtenaren de naam hebben dat ze vaak tijdens het werk slapen, maar dat ze op het stadhuis ook beddelakens hebben, dat wist ik nog niet. Waarvan akte.

Terug naar ons weekendje Nederland.

Vrijdag hadden we dus een zakelijke meeting in een van de bekendste bezienswaardigheden van Nederland: in Madurodam in Den Haag.

Onze Nederlandse lezers kennen de “kleinste stad van Nederland” waarschijnlijk, voor onze Belgische lezers zijn misschien de volgende data van interesse:

Madurodam is een stad die op schaal 1:25 een weergave geeft van een echte Nederlandse stad en haar omgeving. Een stad die een staaltje van verbluffende architectuur door de eeuwen heen laat zien waar Nederland terecht trots op mag zijn.
De miniatuurstad heeft een oppervlakte van 18,000 m2, er zijn 16.000 inwoners, er rijden 4500 auto’s en vrachtwagens rond, er zijn 12 treinen die elk per jaar zo’n 16.000 km afleggen, er is 4.000 meter spoor- en trambaan, er zijn 32 vliegtuigen en 58 schepen, er staan 5.200 miniatuurbomen en er zijn zo’n 50.000 lichtjes in de miniatuurstad.


Madurodam, uit de lucht gezien via Google Earth

Hierbeneden enkele impressies uit Madurodam, en alle 154 foto’s die we er gemaakt hebben vind je terug in een speciaal album dat we in onze Foto Albums hebben aangelegd onder deze link:
> Europe > Netherlands > Madurodam


Hubert (gezien in Madurodam)


De Euromast in Rotterdam (gezien in Madurodam)


De nieuwe Airbus 380 van Singapore Airlines (gezien in Madurodam)


Wordt de benzine binnenkort zo duur? (gezien in Madurodam)


Wegentoestand zoals in de Oostkantons (gezien in Madurodam)


MS Rotterdam (gezien in Madurodam)


Brigitte (gezien in Madurodam)


Nederlandse huisjes (gezien in Madurodam)


Blaak Station in Rotterdam (gezien in Madurodam)


Vredespaleis in Den Haag (gezien in Madurodam)


Nederlandse Molen (gezien in Madurodam)


Paleis op de Dam, Amsterdam (gezien in Madurodam)


Domtoren Utrecht (gezien in Madurodam)


Straat met gracht (gezien in Madurodam)


Amsterdamse straat (gezien in Madurodam)

Madurodam is overigens het gehele jaar geopend. Voor alle informatie over Madurodam kun je ook terecht op de officiële website van
www.madurodam.nl

Geplaatst in Herfst 2006.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.