Dinsdag, 24 Oktober 2006

Gisterenavond waren er sterke windstoten in Hoog België, met als gevolg veel afgerukte takken. Misschien vandaag een beetje hout sprokkelen op straat? Ook vandaag zullen sterke windstoten en redelijk veel regen een voorproefje van het echte herfstweer geven, ondanks de nog steeds hoge temperaturen.

Update: heftige windstoten deze ochtend, en regelmatig een bui!

In onze regio was gisteren de hele dag de ADSL verbinding van Belgacom behoorlijk gestoord. Langzame datasnelheid bij het surfen en online bankieren, en problemen bij het oproepen van de mailbox inhoud waren er niet alleen bij ons, maar ook in enkele andere dorpen van de gemeente Büllingen. We kregen gisteren enkele foto’s van Mies de Wolf toegestuurd, maar die gingen bij de storingen op de ADSL lijn dermate de mist in dat deze “kapot” aankwamen en niet bekeken konden worden.

Vandaag schijnt de lijn opnieuw beter te funktioneren. Waaruit je kunt leren hoe afhankelijk je van deze techniek wordt.

Mike belde gisterenavond nog even via Skype om zijn nieuwste duik-avonturen uit Egypte te vertellen, en om Jochen een goede reis te wensen: Jochen pakt vandaag zijn koffers en zal in de loop van deze namiddag naar de luchthaven Frankfurt rijden, waar hij dan op het vliegtuig van Singapore Airlines stapt.
Na een tussenstop in Singapore van ca 7 uur vliegt hij dan Woensdagavond verder tot in Adelaide.
Aankomst daar dan rond 8 uur ’s morgens, is ca 17.00 uur hier. Ik heb het opgegeven uit te rekenen hoe lang die reis wel precies duurt, want je reist tegen de klok in en springt over de datumgrens, maar ga er maar uit dat hij langer dan 40 uur onderweg is. Ook vanaf hier een goede reis gewenst en veel plezier op het trouwfeest!

Korrektie: Jochen heeft het nog eens precies voorgerekend: Frankfurt naar Singapore duurt 12 uur, de tijd daar is 6 uur vroeger dan hier, dan 7 uur oponthoud, en dan nog eens 6.5 uur vliegen tot Adelaide, waar de tijd dan 1.5 vroeger is dan hier. Totale reistijd is 25.5 uur. En hij vliegt niet over de datumgrens. Resultaat: hij komt Donderdag ochtend rond 8 uur Adelaide tijd daar aan, en dan is het hier pas ongeveer 1 uur ’s morgens…

Terug naar de natuur in Wirtzfeld: we hebben nog altijd een aantal paddestoelen in de tuin staan, ik probeer hieronder een bloemlezing te geven met mijn simplele gsm fotoapparaatje. (Nee, nog altijd niet beslist welke nieuwe digitale camera ik ga kopen).


Paddestoel A


Paddestoel B: vliegenzwam (amanita muscaria).


Paddestoel C: vliegenzwam (amanita muscaria).


Paddestoel D

Als jullie toevallig de namen ervan weten, (ik heb namelijk zelf géén idee) zal ik die graag bij de foto plaatsen. B ziet er een beetje uit als de giftige vliegenzwam, maar de rode kleur verandert langzamerhand in een bruine… en is dat normaal als die langer staat?

Geplaatst in Dagboek Australië Reis, Herfst 2006.

3 reacties

 1. Hubert,
  vliegen bij jou thuis de kraanvogels over??
  en als dat zo is … heb je hun trektocht al gezien???
  Vorig jaar kwamen ze rond deze tijd bij ons over in atzerath, maar nu zijn we een week later daar en denken dat we het spektakel gaan missen …
  indrukwekkend was het in ieder geval, meer dan duizend hebben we er toen gezien … ik maar tellen.
  ze trekken ongeveer in groepen van 70 stuks, soms al wat minder soms al wat meer.
  veel reisplezier aan Jochen en een leuke tijd toegewenst.
  groetjes,
  marlies

  Geen kranvogels hier gezien, maar het is er ook het weer niet toe… veel regen, veel wind… geen weer om te vliegen…

 2. Hubert,

  Zowel B als C is een vliegenzwam (amanita muscaria).

  Foto C toont de vliegenzwam in het eerste stadium als bolvorm; in een tweede fase komt hij helemaal open zoals op foto B te zien is. Na zijn sporen verspreid te hebben met de wind, begint dan het uiteindelijke afsterfproces. De kleurverandering van rood naar eerder bruin is heel normaal tijdens dit proces.

 3. Over de kraanvogels: Ik kan me nog van een aantal jaren geleden herinneren dat ze in de eerste week van november overkwamen. Dat was in Sart lez Spa.

  Groet,
  Bert Bakker
  NL Zwartsluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.