Bruin gevaar in Duitsland…

Gisterenavond was er op TV een indringende Tatort aflevering uit 1997 over het bruine gevaar dat in Duitsland weer de kop opsteekt. De thriller handelde van de geschillen tussen buitenlandse en rechts extremistische jongeren op school.

Terwijl diezelfde avond in de aktuele nieuwsberichten op de Duitse TV Journaal gewag gemaakt wordt dat Duitsland zich langzamerhand weer in een situatie beweegt, die doet terugdenken aan de tijd van de opkomst van de Nazi beweging in de dertiger jaren.

Zonder dat de politiek doeltreffend ingrijpt.

Ik kan ondertussen goed begrijpen dat er zoveel Duitsers hun land de rug keren (verleden jaar waren er 145.000 emigraties uit Duitsland…), en dat zeker niet alleen vanwege de 19% BTW die ze binnenkort krijgen of de nieuwe Gezondheidsreform.

Toch eens over nadenken…

Geplaatst in Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.