Nieuws uit Australie

Jochen is dus goed aangekomen in Adelaide, Australie voor een trouwfeest bij de familie waar hij vroeger eens als uitwissel student was ondergebracht. Jochen schrijft:

“…In Australie wordt dit weekend het zomeruur weer ingevoerd, maar daar is het een stuk gecompliceerder dan in Europa: in enkele provincies wordt de klok daar op Zondagochtend een uur vooruit gezet, terwijl in Tasmanie dit al op 1 Oktober gedaan werd. Enkele provincies, zoals Queensland, West Autralia en de Northern Territory doen niet mee aan het zomeruur, alhoewel West Australia overweegt om volgend jaar bij de start van het winteruur daar wel aan mee te doen.

Overigens heeft het de laatste 6 maanden in Adelaide zo goed als niet geregend. Toen hij buiten een sigaretje ging roken, begon het rpromt te regenen. Schijnt dan wel aan hem te liggen. Hij vertelde zijn gastouders dat hij buiten een regendans had gedaan. Maar na 10 minuten was de regen al weer voorbij.

Door de droogte is momenteel besparing verplicht. De huizen met oneven nummers mogen dinsdag, donderdag en zaterdag de tuin sproeien, en huizen met even nummers op woensdag, vrijdag en zondag. Op maandag mag niemand….”

Zijn commentaar: “zolang dit niet geldt voor douchen of afwassen gaat het nog…”

Geplaatst in Dagboek Australië Reis, Herfst 2006, Reisverslagen Lezers, Wist je dat...?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.