Maandag, 30 Oktober 2006

De afgelopen drie dagen ben ik druk in de weer geweest. Vrijdagochtend eerst naar de Brico in Eupen gereden met Brigitte’s auto (grotere laadruimte) en heb daar een 50 tal Allibert Storage Boxen gekocht.


Ik heb namelijk herhaaldelijk pelgrimtochten gemaakt naar het souterrain van ons huis om daar in stille eerbied een schietgebedje los te laten, maar de rotzooi wilde niet uit zichzelf verdwijnen.

Precieser uitgedrukt, ik ben herhaaldelijk gaan kijken in de keuken die wij daar vroeger hadden ingericht als bedrijfskeuken annex gastenverblijf.
In de loop der jaren is die keuken echter steeds meer als opslagruimte misbruikt worden, met als gevolg dat die keuken er ondertussen zo uitzag:

Volgestapeld met kartonnen dozen, ordners, diksetjes, magazines, oude enveloppen, archieven, klein spul, gereedschap, en midden erin ook nog een draaitoren voor ordners (die overigens helemaal niet goed te gebruiken is als de ordners allemaal vol zijn…) en noem maar op.

Ik heb de foto’s hier boven in klein formaat neergezet, want ik moest mij eigenlijk schamen, het zag er gewoon niet uit!


Dus ben ik vrijdagnamiddag begonnen met een grote opruim aktie… De nieuwe allibert boxen werden in de gang gezet, en dan werden alle spullen gesorteerd per bak.

Dat heeft in totaal ongeveer twee en een halve dag, oftewel zo’n 30 uur geduurd, voordat ik zover was om alle papieren, klein buromateriaal, gereedschap, kabels, pokalen, boeken, software programma’s, disketten, cd-roms, lege mappen, paperclips, films etc. netjes te sorteren.


De allibert boxen werden dan in de draaitoren in de garage gestockeerd, waardoor elke box gepakt kan worden zonder de andere te moeten verplaatsen.

Enkele spullen werden direkt aan de straat gedeponeerd, want morgen komt de gemeente het grote huisvuil ophalen, maar al vandaag reden een aantal camionettes in ons dorp rond om te zien of er bij het grote huisvuil interessante dingen waren die de oud ijzer boeren dan meepakken.

En inderdaad, de kapotte grasmaaier, een oude laserprinter, enkele inkjetprinters, een oude microgolf oven, een oude kruiwagen en een UPS apparaat zijn door in totaal drie verschillende gasten meegepakt worden.

Nu staan er nog een oude tuingrill, vier kapotte terrasstoelen, een kapotte tv en een burostoel met kapotte voet op de stoep. Maar morgen is ook nog een dag. Als het zo verder gaat, hoef ik geen etiketten te kleven voor de gemeentedienst wanneer die dinsdag namiddag het groot huisvuil komen ophalen.

Omdat de vloerbedekking in de keuken ook niet meer zo best was, heb ik die dan nog zondagavond nog weggehaald en ook nog op de stoep gelegd.

De keuken is nu helemaal leeg, en wacht nu op diverse kleine schoonheidsreparaties die ik nog moet doorvoeren. Dan komt er nieuw zeil in, en kan de keuken opnieuw ingericht worden.
Maar daarover vertel ik dan een volgende keer…

Geplaatst in Herfst 2006, Knutselen.

4 reacties

 1. Zitten daar nog Macclub Diskettes tussen ?

  Philip.

  Ja, en gebruiksaanwijzingen van oude SE en Plus Macs… en zo voorts… Heb je er ook nog ?

 2. Hubert
  en als er nog Mackers tussen ons zijn die wat Apple antiek zoeken………….heb op mijn zolderke ook nog wel wat van dat liggen.
  Jos

  Toch wel typisch, he, dat mac gebruikers hun oude macs niet kunnen weggooien…

 3. Hubert,
  Zou het er mee te maken hebben dat de een Mac onverslijtbaar is ? Heb in al de jaren (nu toch al zo’n 20 jaar) nog nooit een gecrachte Mac gehad. En iets bruikbaar zo maar naar het afval (= niet meer voor consumptie geschikt) verwijzen is zonde. Geef het nog liever weg aan iemand die er verder gelukkig mee is.
  Jos

  Ik heb tot nu toe slechts 1 Mac uit handen gegeven, een MacPlus Color, zo’n veertien jaar geleden, aan mijn petekind die daardoor een echte macfanaat geworden is en zo zijn loopbaan als systeembeheerder bij een grote firma is kunnen starten. Ondertussen heeft hij er ook al zo’n 50 in zijn virtuele macmuseum staan (http://www.macmuseum.be/)

  Van de ca 90 Macs die wij aangeschaft hebben in mijn 22 jarige mac geschiedenis staan ondertussen zo’n 60 nog netjes op zolder, in de kelder of in de garage. De andere 30 worden hier nog altijd gebruikt. Jammer genoeg zijn de oudere macs niet geschikt om aan het internet te koppelen (te weinig ram, geen ethernet of usb poort, te kleinde hd,) en daardoor voor aktuele toepassingen niet (meer) te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.